Šestnácté místo, vítr a pád. Byl to spíš boj o přežití, říká Šárka Pančochová

12. únor 2018 06:50

Snowboardistka Šárka Pančochová skončila ve slopestylu na olympijských hrách v Koreji šestnáctá. Závod výrazně poznamenalo počasí.

Stejně jako například Slovenka Klaudia Medlová, jež měla v první jízdě ošklivě vypadající pád, i Pančochová řekla, že závod měl být zrušený.

"Chápu, že mají nasmlouvané televizní časy, ale my se všichni snažíme sem kvalifikovat, chceme zajet dobré jízdy a pak to vypadá takhle hrozně. Víceméně nikdo neodjel žádnou jízdu. Je to špatná reprezentace snowboardingu," dodala Pančochová.

"Museli jsme startovat i když podmínky byly neregulérní," dodala Medlová.

Zlatou medaili v závodu v Pchjongčchangu, který výrazně poznamenaly větrné poryvy a řada pádů, obhájila Američanka Jamie Andersonová.

Pančochová startovala jako první.

V závěru první jízdy ale musela česká reprezentantka právě kvůli poryvu zabrzdit před skokem a se známkou 43,46 bodu se zařadila v polovině na 11. místo. "Viděla jsem, že jedu pomalu a fouklo mi. Věděla jsem, že bych si dala hroznou hranu, tak jsem nechtěla riskovat. Bylo to jen o tom, kdo vůbec nějakou jízdu odjede," řekla Pančochová.

Ve druhé jízdě sedmadvacetiletá snowboardista spadla, dostalo se před ni pět soupeřek a nenavázala na pátou příčku z minulých her v Soči. "S holkama jsme si před startem popřály štěstí a ať to všichni přežijí ve zdraví. Dnes to byl spíše boj o přežití," uvedla Pančochová.

Za týden ji v Koreji ještě čeká kvalifikace Big Airu.

 

autor: Tomáš Fránek | zdroj: ČTK

Související