SFS profily Zuzana Kubíčková, 7dub, Salami Banana, Novesta návrat

20. říjen 2010

V poslední Modeschau před večerem Shooting Fashion Stars 20. října v DOXu jsme připomněli kolekce Zuzany Sedmidubské a Zuzany Kubíčkové. Představili jsme vám mladou nezávislou designérku Salami Banana a zajímali jsme se o návrat kultovních tenisek Novesta.

Na cestu do snů a zase zpět vás doprovodí kolekce Zuzany Kubíčkové, která se rozhodla zaměřit na intimní polohu lidského života. Křehké nadýchané modely z kolekce Cestovní oděvy budou poprvé předvedené na SFS 2010 , ve středu 20. října. Slavnostní večer začíná v 19 hodin, otevře ho set DJ Talla (Cookin‘) a na závěr vás čeká luminiscentní DJ set Modeschau.

Speciálním hostem večera SFS bude Pavel Ivančic, který exkluzivně uvede kolekci MUSET design, která vznikla speciálně na šanghajské Expo a v Praze bude k vidění jen na SFS. Velmi zajímavá bude i kolekce Zuzany Sedmidubské aka 7dub, která přichází s inovativní koncepcí ekologického střihového řešení a materiálů.

POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Pavlem Ivančicem a Oldřiškou Křížovou z Odpolední session

Salami Banana je značka mladé nezávislé designérky, která vznikla při studiu grafického designu ve Švýcarsku. Pracuje se sítotiskem a různými způsoby našívání. Více se dozvíte v rozhovoru, který natočila reportérka Anna Mayerová.

Značka Novesta se proslavila v 60. letech modelem Star, který se vyráběl ve Zlíně v tehdejším Československu. Ačkoliv label po krachu v roce 2007 málem upadl do zapomnění, letos na jaře začal pokus o jeho znovuoživení. Možná jste stylové tenisky zaznamenali na Designbloku a určitě o nich ještě brzy uslyšíte. Více se dozvíte v rozhovoru s designéry, kteří Novestu resuscituují.

odkazy:
sfstars.cz
salamibanana.cz
www.novesta.sk

playlist:
Deerhunter - He Would Have Laughed (4AD)
Seeing Suge – Breaking (uns.)
GOBBLE GOBBLE – Nemo (uns.)
Reading Rainbow - Wasting Time (HoZac Records)
Glitterv Bones - Love Before Breakfast (SVN SNS RCRDS)
Millionyoung - Calrissian (Arcade Sound Ltd.)
Matthew Dear - Innh Dahh (Ghostly International

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.