Shoegaze se nám prostě stane. S kapelou Favorite Obsesssion o lásce k popu i o hraní pod 90 BPM

9. červen 2020

Mosteckou dreampopovou trojkou Favorite Obsession jsme byli posedlí celý uplynulý ročník hitparády neobjevených. A vy zjevně taky. Karolína, Jarda a Tereza se málem stali vítězi Startéru. Porážku nesou dobře, možná jim náladu spravily fláky od Heleny Vondráčkové.

Dlouho panoval kolem Favorite Obsession mýtus. Tvrdili jsme, že jde o holčičí trio, že je všem hudebníkům třináct a tak podobně. Jako první jsme tedy všechno museli uvést na pravou míru. Terce a Káje je dvacet a prý jsou kamarádky od dětských let. Osmnáctiletého bubeníka Jardu potkaly, když se konečně rozhodly založit kapelu. 

Ve zkušebně si pouštějí dost nečekané pecky. Třeba staré popové remaky od Marie Rottrové a Heleny Vondráčkové. A přitom hrají dream pop a shoegaze, styly, o kterých tvrdí, že se jim prostě stávají. Frontwomanka Karolína prý vždycky skládá songy kolem 90 BPM. Je pravda, že něžná hudba Favorite Obsession by se měla na předpis pouštět kardiakům a lidem, co mají šelest na srdci.

Poslechněte si záznam Startéru s kapelou Favorite Obsession, ať víte, kdy jít na jejich koncert a co můžete čekat od připravovaného EP.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.