Sistersconspiracy a Centrum textilního tisku v České Lípě

2. březen 2011

Modeschau přinesla tip na výlet na originální interaktivní výstavu věnovanou technikám textilního tisku. Expozici, která se slavnostně otevřela v půlce února, připravily návrhářky ze Sistersconspiracy, které mají s tiskem ve vlastní tvorbě bohaté zkušenosti. V rozhovoru s Alicí Klouzkovou a Janou Jetelovou vás nejdřív provedeme po výstavě a pak se dozvíte o chystané nové kolekci Sisters, která by měla být venku na jaře.

Zábavnou expozici, kde si můžete některé staré tiskové techniky sami vyzkoušet, najdete v zrekonstruovaném vodním hradu Lipý. Kromě historie kartounek na Českolipsku se tam můžete podívat na krásné zrestaurované vzorníky a udělat si představu o vývoji a původu aktuálních vzorů a tisků. Centrum textilního tisku můžete navštívit do konce března od středy do soboty mezi 10. – 16. hodinou a v letní sezoně mimo pondělí denně.

02272605.jpeg

Reportérka Anna Mayerová zamířila na přehlídku návrhářky Veroniky Benešové do Žižkovské věže. Očekávání zajímavého zážitku v zajímavém interiéru ale skončilo zklamáním. Více se dozvíte v reportáži, která obsahuje také rozhovory s tvůrci a organizátory akce a názory návštěvníků.

Odkazy:
www.sistersconspiracy.cz
www.veronikabenesova.cz

Playlist:
Bjork – Hunter, Venus X Angel RefiX (One Little Indian)
Purity Ring – Ungirthed (uns)
K.O.F.Y. – Mugabes Lunch (Eastern Daze)
Rainbow Arabia – Without You (Kompakt)
Carissa’s Weird – To Be There now (Brown Records)
Deekie – Push Things Forward (Mr L & neets)
Boris – Hope (Sargent House)
Keep Shelly in Athens – 1954, remix by Paris (Transparent)
Solar Bears – Cub, Keep Shelly in Athens remix (Planet Mu)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.