Skandál! Nejprotivnější moderátoři hitparády se odkopali. Místo nadávek pochválili všechny novinky

23. listopad 2021

Tak se to konečně stalo. Startér má dobré tracky. Dokonce minimálně tři! Jakub a Jonáš se sice snažili být zlí, ale prostě se nedařilo. Čím to? Může za to kapela Prazdniny, zpěvák Virgil Dante a songwriter Yasha.

Prazdniny (ano, s krátkým a!) jsou další příklad kapely, která se narodila při pandemické nudě. Dva Michaelové a jeden Matěj z Brna začali hledat, jak se zabavit, a zjistili, že by měli založit novou kapelu. 3AM zní podle Jakuba trochu jako MGMT a další kapely z přelomu milénia, které nikdy neposlouchal. Jonáš dodává, že jsou to spíš MGMT na práškách na spaní. I tak se nám ale song 3AM moc líbí. Je to chytrý pop, který jsme ve Startéru 2021/2022 potřebovali. Kór, když je venku tak ošklivo.

Baví nás i Virgil Dante, následovník odkazu Václava Roučka i Bena Cristovaa. Virgila si možná pamatujete z loňského ročníku, kdy nám poslal odrhovačku V hlavě. Mezitím se hudebně dost posunul, prý i díky komentářům z naší protivné soutěže. Jakub má pořád problémy s Virgilovým textem, Jonáš tvrdí, že máme co dočinění s prvním finalistou. Tak snad to klapne! 

A do třetice chvála i pro Yashu, songwriterské alter ego Jáchyma Kováře, jinak také producenta, který si říká Dubstract, člena kapely Jayro. Yasha zní jako hotový umělec, ostatně se svými vedlejšími projekty už se stačil natlačit do playlistu Radia Wave a zahrát i na našich Studio Sessions. Jonášovi připomíná Yashův autentický, něžný projev třeba Damona Albarna, Jakub se bojí, že Yashovi chybí něco zapamatovatelného. I tak máme pocit, že Yasha patří k tomu nejzajímavějšímu, co jsme zatím ve Startéru měli.

A koho jsme tedy nakonec spráskali? Poslechněte si další kolo hitparády neoblíbených i neobjevených, zahlasujte pro své favority nebo pošlete vlastní track na starter@rozhlas.cz.

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka