Skupinu ABBA po 40leté pauze snímá 160 kamer. Drakea na nové desce zastiňují hostující rapeři

9. září 2021

Počítadla světových hitparád se v načatém týdnu nepřestávají točit především pro k-popový boyband BTS. Hit Butter se vrátil na vrchol singlového žebříčku, kde celkem strávil už deset týdnů – tomu dopomohl také nedávný remix s Megan Thee Stallion. Hvězdný raper a král kontroverzí Kanye West se s deskou Donda může v Americe pyšnit 357 miliony nasbíraných streamů za první týden. Jak se snovým číselným nástupem Kanyeho zamíchá Drakeova deska Certified Lover Boy, se teprve uvidí.

Drake v probíhajícím číselném závodu vsadil na track se slibným virálním potenciálem. Nasazený singlový kůň Way 2 Sexy sampluje devadesátkový hit britské skupiny Right Said Fred a featy obstarávají Future a Young Thug, kteří si – a toto se na desce alespoň podle moderátorů Velkých čísel několikrát opakuje – Drakeovu flow s přehledem strčí do kapsy. Doplňující videoklip, který v intru upozorňuje na možnost otěhotnění při opakovaném sledování, je jedním velkým generátorem memů.

Zcela náhodné segmenty klipu Way 2 Sexy zahrnují třeba Drakeův pokus o twerk nebo četné popkulturní reference – od Pirátů z Karibiku po kultovní snímek Rambo, který je v podání kanadské rapové superstar přejmenovaný na Dramba. Po téměř 40 letech zažívá svůj comeback jedna z nejprodávanějších hudebních skupin historie – ABBA hlásí návrat s desetistopou deskou Voyage a doprovodným turné složeným z virtuálních koncertů, které za švédské popové kvarteto obstarají jejich digitální obrazy – tzv. „abbatary“.

Jak rozeznat preliezku od překližky? Má Annabellin „příťa“ rád velké věci? A jaký je rozdíl mezi dětmi a deskami Offseta, člena rapového tria Migos? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

 

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.