Слава Україні! Proplouváme ukrajinskou rapovou scénou s producentem Karaoke Tundrou

S producentem Karaoke Tundrou jsme se vydali na průzkum ukrajinské rapové scény, od undergroundu až po zvuky Memphisu DJe Sacreda.

Je tu nový týden a s ním nový speciál –⁠ tentokrát s naším historicky prvním hostem, který se po necelých pěti letech vrátil zpět do vysílání. Karaoke Tundra, slovenský producent s ukrajinskými kořeny, který má na svědomí projekty jako Futurologický kongres nebo Kačica s hlavou tygra, je těžko zařaditelným hudebníkem. V posledních letech jste jej mohli zaregistrovat převážně díky projektu ve spolupráci s DJem Spinhandzem s názvem Leguán s hlavou opice.

Karaoke Tundra se do Čech a na Slovensko vrátil ze stejných důvodů jako všichni ostatní Ukrajinci v posledních dvou měsících  kvůli invazi ruských vojsk. Nám tedy přišlo příhodné se po letech potkat u speciálu věnovaného právě ukrajinské rapové scéně.

Ta není úplně malá a čítá hned několik zajímavých jmen, o kterých jsme si popovídali ve vysílání. Playlist osciluje převážně kolem undergroundu s několika zastávkami bokem. Tou nejvýraznější je bezpochyby stanice jménem DJ Sacred a jeho práce s memphiským zvukem.

Co má společného Charkov a Memphis? Kolik přezdívek má DJ Sacred? A jaká byla lesní seance s Pio Squad? To vše v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.