Šlechtění masa ve vesmíru, obří čínské čuně a kečup starých Římanů. To je svět podle Mikrovlnek

11. říjen 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky nabírají ty největší okouny ze zpravodajského potůčku.

Jako obvykle byly Mikrovlnky fascinovány světem vědy i běžným pozemským životem. 

Ivanu fascinovala zpráva, že s pomocí 3D tiskárny dokázali astronauti ze zvířecích buněk vytvořit malou svalovou tkáň. Zuzana to považovala za nechutné, protože vyrábět maso jí přijde skoro jako vražda. Zájem o maso je velký i v Číně, kde se snaží vyšlechtit vepře těžkého jako lední medvěd. Zuzana tím opět opovrhuje a nabízí jim na dálku seitan.

Obě moderátorky zaujala zpráva, že potápěči našli antickou loď plnou skvěle zachovaných lahví 1800letého dochucovadla označovaného za kečup starých Římanů. Ivana začala zálibně vzpomínat na hořčici, kterou má v lednici už asi dva roky. Zuzana se zase zahloubala nad tím, že ji patrně přežije tabasco a chilli omáčka, které má v lednici.

Nemohla chybět ani regionální zpráva o tom, že na střeše rodinného domku v Brně seděla liška, která se neměla k odchodu.

Z těchto zpráv se opět nedalo vyvodit žádné transcendentní moudro, ale to nevadí, myslí si Mikrovlnky.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka