Slideshow Awards 2008

22. září 2010

V listopadu 2008 se uskuteční dva cestovatelské festivaly, na kterých vystoupí přes 60 cestovatelů se svými projekcemi. První se uskuteční v Brně (8.-9.11.2008) a druhý v Praze (22.-23.11.2008). Na pražském cestovatelském festivalu se v sobotu 22.11. v KD Ládví odehraje soutěžní přehlídka krátkých slideshow sestavených pouze z fotografií a hudby.

Vyzýváme všechny fotografy a kreativní tvůrce, aby zaslali svůj příspěvek do soutěže o divácky nejatraktivnější slideshow do 31.10.2008. Přesný program festivalu a pravidla soutěže Slideshow Awards naleznete na webových stránkách Setkání cestovatelů.

Podmínky a přihlášky do soutěže Slideshow Awards pro rok 2008:
Do soutěže o divácky nejpoutavější krátkometrážní slideshow se může přihlásit profesionální i amatérský fotograf, cestovatel či umělec. Jeden autor může přihlásit jen jeden příspěvek! Umělecké a cestovatelsky zajímavé soutěžní snímky mohou být maximálně 3 minuty dlouhé a vytvořené pouze na počítači. Mnohokrát jsme však zjistili, že čím kratší slideshow, tím lepší. V případě hudebního podkresu je třeba, aby měl přihlašovatel ošetřená autorská práva. Přihlášený snímek vypálený na CD nebo DVD je třeba zaslat klasickou poštou na adresu vyhlašovatele soutěže (Karel Wolf, Chalupkova 1367, 149 00 Praha 4) nejpozději do 31. října 2008 (rozhoduje razítko podání) nebo emailem (na karel@setkanicestovatelu.cz) s odkazem ke stažení z FTP. Snímek musí být vytvořen ve formátu, který bude kompatibilní s Windows XP. Je na samotném autorovi, v jakém formátu příspěvěk dodá (mpeg, avi, exe). V soutěžním příspěvku není dovoleno používat filmové sekvence z videokamery, musí se jednat o statické obrázky z fotoaparátu. Doporučujeme využít některý z programů dovolujících naprogramovat slideshow z digitálních fotografií prolínací technikou (např. ProShowGold, Photo Story, Wings Platinum).

00749625.jpeg

Odborná porota vybere ze všech přihlášených slideshow deset nejlepších, které budou promítnuty v sobotu 22.11.2008 mezi 14 a 15h ve velkém sále KD Ládví. Všichni autoři postupujících i nepostupujících děl budou včas obeznámeni. Autoři vybraných snímků, které se budou promítat ve velkém sále v hlavním čase, by měli být osobně přítomni na festivalu (mají vstup zdarma), kde svou slideshow osobně představí a okomentují. Pakliže přihlašovatel snímku nebude osobně účasten na festivalu a stane se vítězem, hodnotnou cenu obdrží autor druhého snímku v pořadí.

Hlasování diváků:
Po projekci všech krátkometrážních snímků zapíší diváci jméno vítězného soutěžního snímku na hlasovací lístek a odevzdají jej do hlasovacího boxu okamžitě po promítnutí všech soutěžních snímků.

Vyhlášení vítěze:
Vyhlášení vítěze proběhne v sobotu 22.11. těsně po skončení losování anketních lístků v 17:00. Absolutní vítěz SLIDESHOW AWARDS obdrží poukázku v hodnotě 5 000 Kč na nákup sportovního zboží.

Výhercem Slideshow Awards 2007 se stal Lukáš Synek. Jeho slideshow si můžete prohlédnout na webu Setkání cestovatelů.

autor: Press kit
Spustit audio