Smát se malým dětem? V pořádku. Japonská seriálová škola života s Naomi Adachi

20. květen 2022

„Kvůli agresivitě Ruska nedávají mimozemšťané najevo svou přítomnost,“ cituje Aleš moudro významného ufologa. „Vysoce vyvinutý rasy prý považují válku za něco, do čeho se zapojují pouze primitivní civilizace,“ doplňuje sklíčeně Tonda, že kvůli konfliktu na Ukrajině už asi nikdy neobdržíme pozvánku do Galaktické federace. Jedinou nadějí je podle Čelistí Naomi Adachi, která přijala pozvání do studia. Pokud jako velvyslankyně míru v  pyžamu nezachrání situaci ona, pak už nikdo.

Aleš využil příležitosti a na počest hosta s japonskými kořeny přizpůsobil tematicky nejen dress code, ale taky obsah vysílání, ve kterém nemohl chybět seriálový hit Už jsme velký! „Je to obrovskej fenomén a nedivím se. Dal jsem všech dvacet dílů,“ popisuje svou fascinaci bizarním formátem, který sleduje malé děti vypuštěné na vlastní pěst do japonských ulic. „Dospěláckej život je nuda,“ konstatuje s lehkými pochybami, zda by zvládl nakoupit lépe než dvouletý Japonec.

„Děti jsou v Japonsku samostatný a rodiče se je vůbec nebojí pouštět,“ potvrzuje Naomi, že tvůrci oblíbené reality show si skutečně nevymýšlí. V centru Tokia sice na dítě člověk v podstatě nenarazí, na vesnicích jsou ale pochůzky bez dospěláků naprosto běžné. Tenhle národ zkrátka není z cukru, což ostatně demonstruje i fakt, že seriál si z malých protagonistů neváhá sarkasticky utahovat. „Komentáře jsou tam docela jízlivý, trošku si ty děti podávaj,“ pochvaluje si Tonda a spolu s Alešem cení i další drobné krutosti života, které tento eskapistický skvost s lehkostí servíruje.

Co by vzniklo, kdyby show Už jsme velký! byla natočena v Česku? Jak kruté je japonství? Pojedou letos Čelisti na Summer Camp Island? Jak špatně na tom člověk je, když ho odkopne i hologram? Co je nejlepší filmová pyžamová scéna? V kolikáté minutě vysílání Tonda odhodí župan? Našel by jeho syn cestu z vinořské Normy ke hrobu otce Dády Patrasové? Jak vypadá dobře udělaný surrealismus pro děcka? Povedla se verze MasterChefa pro juniory a jakou částku si odnese vítězný minikuchař od botoxem vycpaného Gordona Ramsayho? Kolik slizkých chovanců by chtěl mít Aleš na své šnečí farmě? Dala by si Naomi maraton v crocskách? A vrátí vám někdo čas, který jste strávili posloucháním Čelistí? Pusťte si celý pořad a možná se to dozvíte.