Smogovou situaci v playlistu Radia Wave zlepšují novinky od Frost Children, Miley Cyrus a Indigo De Souza

16. březen 2023

Lze se vůbec vrátit z nekonečné dovolené? Odpověď hledáme na nové desce Miley Cyrus, z které nás zaujal track o ejakulaci River. Svými divokými historkami do novinkové rotace Radia Wave přispěli mimo jiné hyperpopoví Frost Children, o nichž nevíme, zda jsou sourozenci nebo ne. Až na východ Slovenska nás se svým nově nalezeným soundem vzali rappeři Porsche Boy a WEN a o tom, že tohle všechno jednou skončí, nás informuje Indigo De Souza. Poslechněte si novinky v naší rotaci!

Frost Children - All I Got

Credits: Angel Prost, Lulu Prost
Label: True Panther / Virgin
Album: Speed Run

Frost Children je newyorský hyperpopový projekt, který tvoří Lulu a Angel Prostovi. Tvrdí o sobě, že jsou sourozenci, ale možná to tak úplně není pravda, stejně jako další divoké historky, které o sobě šíří. Debutovali v roce 2021 EPčkem mollusk music a po dalších dvou nahrávkách z loňského roku chystají na polovinu dubna regulérní debut Speed Run. Ten vyjde na značce True Panther. Aktuální singl All I Got zní jako žvýkačkový hit z budoucnosti, v níž lidstvo vyřešilo všechny problémy. „V tento okamžik je All I Got píseň pro všechny a měla by vás utěšit její všeobjímající všudypřítomnost. Je to všechno, co chcete a všechno, co potřebujete, ohlašují Frost Children svůj aktuální singl, který se dá používat i jako účinné antidepresivum.

Porsche Boy & WEN - East Side Sound

Credits: Michal Hlivák, Patrik Luterán
Label: Universal
Album: EAST SIDE SOUND

Mladí slovenští rappeři Porsche Boy a WEN se potkali už vloni na podzim na skladbě nazvané mhm. Protože track zabodoval, dvojice natočila dalších šest tracků, které aktuálně vydali na EPčku EAST SIDE SOUND. To, jak název napovídá, oslavuje jejich původ na východě Slovenska. Titulní track obdařil beatem WEN a v textu neobjevují Ameriku, když rapují: „Toto je east side sound / Daj dole okná a pridaj hlas.“ Porsche Boy patří mezi největší objevy slovenského rapu posledních let, byl podepsaný pod labelem FVCK THEM a vloni natočil úspěšné album Z domu preč. WEN pochází z Michaloviec a vloni bodoval deskou Tiene svetla: Chapter 2. Nedávno se oba rappeři objevili v novém díle Glebova youtubového projektu Rapinbox a společná nahrávka stvrzuje, že je to právě Gleb, na něhož ze slovenské scény asi nejvíc navazují.

Indigo De Souza - Smog

Credits: Indigo De Souza, Alex Farrar
Label: Saddle Creek
Album: All of This Will End

„Intimní i úzkostlivý indie rock o zklamání a vztahových problémech.“ Tak hudbu americké zpěvačky a songwriterky Indigo De Souzy charakterizují hudební weby. V roce 2018 zmíněná dcera brazilského kytaristy a absentujícího otce vyznala lásku své mamince na debutovém albu I Love My Mum. To bylo řádně vydané až o tři roky později, kdy si jeho kvalit všimlo vydavatelství Saddle Creek. Indigo De Souza potom navázala s deskou Any Shape You Take, kterou spoluprodukovala s Bradem Cookem (pracoval například s Bon Iver) a Waxahatchee. Minulý měsíc zpěvačka oznámila vydání své třetí studiovky s apokalyptickým názvem All of This Will End, které připadá na 28. dubna. V pořadí druhý ochutnávkový singl Smog doplňuje i videoklip, který si sama režírovala.

Miley Cyrus - River

Credits: Miley Cyrus, Justin Tranter, Thomas Hull, Tyler Johnson
Label: Columbia
Album: Endless Summer Vacation

Miley Cyrus před pár dny vydala novou desku Endless Summer Vacation, kterou uvedla veleúspěšným singlem Flowers. Nás však zaujal až druhý singl River, na kterém společně s osvědčenými producenty Kidem Harpoonem a Tylerem Johnsonem míchá zdánlivě neslučitelné. Přes osmdesátkové popové syntezátory probublává pravidelně pulsující acidový 303 bas, post-discové kytarové vyhrávky doplňují techno beaty a to vše doplňuje podmanivý vokální přednes, který se od vícehlasů plynule přesouvá k mluvenému slovu a nazpátek. Klubový pocit doplňuje i text skladby, který se zaměřil na lásku, sex a podle slov Cyrus doslova i na ejakulaci. Singl doplňuje podobně senzuální videoklip, který režíroval (stejně jako v případě předchozí singlu) Jacob Bixenman.

Alice Longyu Gao - Sex

Credits: Alice Longyu Gao, Grandma, Ezekiel
Label: Dog Show Records
Album: Let's Hope Heteros Fail, Learn, and Retire

S novým EPčkovým releasem se po necelých dvou letech vrací Alice Longyu Gao. Alice mají nebinární identitu, jsou původem z Číny, ale žijí a spolupracují s řadou umělců z americké hyperpopové scény. Prvotina High Dragon and Universe vyšla u labelu Dog Show Records vlastněného Dylanem Bradym z 100 Gecs, který vypomáhal i s produkcí. Podobně je to u nového EP s radikálním názvem Let’s Hope Heteros Fail, Learn and Retire, na němž se krom Bradyho podíleli také další americké hyperpopové senzace jako Underscores a Grandma. S tím rozdílem, že si ho Alice Longyu Gao vydávají po vlastní ose a označují ho za své „druhé debutové EP“. Vydání předcházel třeba společný singl s Oli Sykesem z Bring Me The Horizon, celé EP je pak mixem žánrů rapu, punku, gabberu a hardstylu a frenetický track Sex, který putuje do naší rotace, je vystřídá snad všechny během ani ne tří minut.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.