Smutní veselí The Valentines, bezelstný Android Angel. Ve Startéru zaznělo i sólo na krocana

3. prosinec 2018

První prosincové vydání hitparády neobjevených je za námi. Potkali jsme se s porotci Karlem Buriánkem a Albertem Černým, vynesli smetí, pomluvili pár kytarových sólíček a pár jich pochválili!

Docela hodní jsme byli na obě novinky desátého kola hitparády pro hudebníky, které na české domácí scéně sláva a respekt teprve čeká. The Android Angel je písničkář Paul Colto, Čecho-Angličan s hlasem Erlenda Oye a s vypravěčským talentem Cata Stevense. Track Any Land or Any Sea z Paulovy nové desky Break Cover je pocta přátelství, které hory přenáší. Podle našeho porotce Alberta Černého je tahle příběhově laděná písnička o dvou kamarádech možná zbytečně doslovná, podle Jonáše je „upovídanost“ skladby znamením nějaké křehkosti, bezelstnosti. Každopádně, v lepší otvírák jsme ani nedoufali! Tak schválně, jestli příště nebude vysílání zavírat z prvního místa.

I druhá novinka nás vcelku potěšila. Nejen svou stopáží. Královéhradečtí The Valentines se ve Startéru blýskli už loni – tehdy poslali synthpopový ploužák, který Albert Černý vychválil i na svém instagramu. Nakonec si s námi zahráli na letním Startér Showcaseu, kde nás nadchli. Teď posílají singl now i’m sad, minutu a třináct vteřin dlouhou popinu, která zní jako oddychovka k limonádě, ale ve skutečnosti je to hymna pro všechna děcka po rozchodu. Tahle rozštěpenost v textu a hudbě nás hrozně baví. S tím zvukem by šlo ještě něco provést.

Koho nadchli Hello Marcel? Koho naštvali Hello Marcel? Co byla největší „šlupa“ a kdo z nás umí nejlépe zahrát sólo na krocana? Poslechněte si poslední Startér!

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.