Snaží se současní hitmakeři málo? Vánoci nás každoročně provází hlavně songy dob minulých

23. prosinec 2021

Vyhýbání se vánočním songům v globálních žebříčcích je definitivně u konce. Dejte odpočinout svému detektoru kýče, nalaďte si uši na všemožné cinkání a připravte se nasednout na vlak jménem Vánoce (a Prachy). Vánoční speciál Velkých čísel přinesl třeba povídání o ortodoxními jazzmany nenáviděném vánočním skřítkovi jménem Michael Bublé, nesesaditelné královně Vánoc Mariah Carey nebo třináctileté Stařence na vrcholu Brendě Lee.

Annabelle s Filipem si konečně posvítili na vánoční hity, které dominují americkému singlovému Billboard Hot 100. Tam se v horní desítce mezi poslední nerolničkové statečné řadí Adele s Easy On Me, The Kid LAROI a Justin Bieber se Stay, bizarně také Glass Animals s letním hitem Heat Waves a nakonec Lil Nas X a Jack Harlow s Industry Baby. Na vrcholu zmíněného žebříčku se ve štědrém období už třetí rok po sobě drží legendární Mariah Carey se svým ohraným All I Want For Christmas Is You.

Tuzemským rádiím vévodí kapela Kryštof, jejíž společná skladba s Karlem Gottem zněla v minulém vánočním dílu, tudíž se moderátoři Velkých čísel pověnovali minimalistickému a překvapivě vkusnému (pokud pomineme videoklip) hitu Ewy Farne Vánoce na míru. Takzvaný cringe fest nastal při poslechu vánočního tracku amerického herce a komika Jimmyho Fallona. Novinkou It Was A…(Masked Christmas) vybízí k aplikaci třetí dávky vakcíny proti covidu po boku zbytečně auto-tunem pocukrované Ariany Grande a striktně rapující Megan Thee Stallion.

Prodej čího hudebního katalogu vygeneroval slušný finanční polštářek? Je pravda, že Filip zabil George Michaela svým zpěvem? A kdo před koncem roku úspěšně zamíchal polívčičku drbů? Pusťte si vánoční díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.