„Snažím se to dělat pokaždé jinak.“ Kimbra vystoupila živě ve studiu Radia Wave

20. březen 2019

Dvojnásobná držitelka Grammy Kimbra představila v Praze nové EP Songs From Primal Heart: Reimagined. Jedná se o kolekci vybraných skladeb z předchozí desky, které proměnila do akustického podání. Během příprav na koncert se zastavila ve studiu Radia Wave, kde živě zahrála tři skladby z jejího setu. Poslechněte si celý rozhovor o její tvorbě, spolupráci se Skrillexem a Snoop Doggem nebo o fanouškových remixech.

Nové EP předkládá všechny skladby v intimnější poloze než původní deska Primal Heart. Proč se Kimbra rozhodla skladby představit v jiném hávu? „Chtěla jsem to udělat celé jemnější. Téma desky Primal Heart je, že chci věci, události, pocity ostrouhat na nejzákladnější, nejjadernější emoce, a chtěla jsem vytvořit verzi desky, která nabídne posluchačům zase jiný pohled na ty skladby, nový pohled na texty,“ vysvětluje a zdůrazňuje, že během evropského turné předělala podobně i skladby ze starších desek.

Kimbra

Primal Heart je zatím ze všech jejích desek tou textařsky nejupřímnější. Byla to pro Kimbru výzva? „Je těžké být emočně otevřená a transparentní k posluchačům. Je jednodušší nebýt jako umělec sama sebou a příběhy si vymýšlet. I když to pořád někdy dělám ráda, tak čím jsem starší a také tím, jak žiji v Americe, kde se toho teď hodně děje, chci spíš mluvit o věcech, na kterých mi záleží.“

Co ji napadá při poslechu fanouškovských remixů? V jakém stavu jsou přípravy na novou dlouhohrající desku? Jak obvykle vypadá její proces tvorby? Poslechněte si celý rozhovor i tři písně v akustickém podání, které novozélandská hudebnice zahrála v našem studiu!

autor: Šimon Holý

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.