Sneakers a sako. Johana Bázlerová o českém smart casual a trendech

31. květen 2023

„Smart casual outfity ráda rozbíjím něčím výrazně barevným nebo teniskama. Přestože to je velmi často trnem v oku různým Twitterovým kritikům. Některé pány na českém internetu stále ještě pohoršuje to, když si někdo vezme tenisky k saku,“ směje se Johana Bázlerová. Vedle tvorby žurnalistické platformy Jsem v obraze pracuje v českém Senátu a říká, že místní prostředí ještě není připravené na oblékání ve stylu finské političky Sanny Marinové.

„Miluju módu. Sice není součástí mojí online personality a toho, co dělám na Jsem v obraze, ale reálně ve svém soukromém životě to pořád řeším. Ráda sleduju trendy a baví mě nacházet nové způsoby, jak kombinovat věci,“ popisuje Johana. Říká, že jde hlavně přes praktičnost, ale občas ráda zainvestuje do nějakého výrazného statement kousku od známé designérské značky.

Setkáváme se v bytě na pražských Vinohradech, který Johana sdílí se spolubydlící. Protože pochází z Mladé Boleslavi a v hlavním městě bydlí teprve tři roky, její pražský šatník je spíš sezónní. Na jednoduchém štendru v ložnici visí elegantní oversized saka v tlumených barvách a mezi nimi září výrazné designérské kousky od značek jako Ganni nebo Jacquemus. Johana komentuje své nejoblíbenější věci, které jsou z pracovních cest do zahraničí, ale i z boleslavského sekáče.

Poslechněte si, odkud jsou Johanina saka, u koho z české návrhářské scény se ráda obléká a jak přistupuje k tvorbě svého merche pro Jsem v obraze.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.