Snová Kolekce Zuzany Kubíčkové na SFS 2010, Lucky Waste

10. červenec 2010

Jednou z letošních Shooting Fashion Stars které se předvedou na podzimní přehlídce v DOXu je i Zuzana Kubíčková. Designérka, která nás zaujala už s loňskou křehkou a experimentální diplomkou, tentokrát přichází s jemnými intimními modely, inspirovanými cestováním do snů a zpět.

Kolekce se jmenuje Cestovní obleky a my musíme s přiznat, že Modeschau pro ní jako jeden ze SFS Guardians hlasovala s velkým nadšením.

O návrhářce Zuzaně Kubíčkové jste už v Modeschau slyšeli v souvislosti s kolekcí Zima. Křehké modely experimentující s oděvní formou byly její diplomovou prací a Zuzana se s nimi dostala do finále soutěže Top Styl Designer (rozhovor o kolekci Zima). Jak Zuzana přišla na téma aktuální kolekce a jakým způsobem se ho pokouší uchopit se dozvíte v rozhovoru.

Lucky Waste jsou šperky Dagmar Štrosové, která nachází inspiraci i materiál v lahvích. Různé tepelně upravené střepy v kombinaci s vlascem, voskovanou bavlnkou a chirurgickou ocelí vás zaujmou barvou i tvarem. S Dagmar Štrosovou natáčela Lenka Hotmarová.

Odkazy:
cargocollective.com/zuzanakubickova
www.sfstars.cz/cs
www.luckywaste.cz

Playlist:
Yeasayer - Madder Red, The Golden Filter Remix (Secretly Canadian)
Dam Funk - A Day at the Carnival (Stones Throw)
Local Natives - Wide Eyes, Fools Gold ft. Aristotle Pop a Bottle Remix(Infectious)
Active Child – Wilderness (Mirror Universe)
FUR - Polybreak (Waaga)
White Ring - IxC999 (Disaro)
Crystal Castles – Empathy (Fiction Records)
Hard Mix – Memories (Gnomonsong)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.