Sokolov dá na opravy silnic téměř 11 milionů korun

12. únor 2018

Téměř 11 milionů korun dá letos město Sokolov na opravy silnic a chodníků. Sokolovské technické služby Sotes za ně opraví šestnáct úseků komunikací, které patří ve městě k nejponičenějším.

Opraveny budou například chodníky v ulici Marie Majerové nebo vozovka ve Vrchlického či Gagarinově ulici.

„Plán oprav jsme letos nechali zpracovat opravdu podrobně. Vycházeli jsme z poznatků občanů, pravidelných kontrol Sotesu i příslušného odboru městského úřadu. Z toho potom vyšly priority, aby se opravila místa, kde je to opravdu nejnutnější," řekla místostarostka Renata Oulehlová.

Nejvíce peněz město investuje do opravy části Truhlářské ulice, asi 1,5 milionu korun. Za 1,2 milionu opraví Sotes také silnici nad zahrádkami u areálu TJ Baník, využívanou k příjezdu k zimnímu stadionu a Domu dětí a mládeže.

Čtěte také

Na výtluky a hrboly na této silnici si obyvatelé Sokolova stěžují dlouhodobě. Opravy se budou týkat také například ulice Karla Čapka, Slovenské, Heyrovského nebo Mánesovy. Nová svodidla nainstalují pracovníci technických služeb v ulici Závodu Míru.

Kromě peněz na opravy půjdou v Sokolově další desítky milionů korun do investičních akcí na silnicích. Dokončena by letos měla být například rekonstrukce Spartakiádní ulice na sídlišti Vítězná nebo úpravy nábřeží Petra Bezruče v centru města.

zdroj: ČTK
Spustit audio