Soutěžní Casablanca: Vyhraj spacák Warmpeace, nejlepší cestopisy a další ceny!

18. prosinec 2018

Předvánoční soutěžní Casablanca je tu. Speciál cestovatelského a outdoorového pořadu Radia Wave vysíláme 23. prosince od 12 hodin. Vyhrát můžete péřový spacák Warmpeace Viking 900 a cestopisy od hostů známých z pořadu!

Hlavní cenou v soutěži bude Viking 900, tzv. třísezonní spacák. Jde o jednu ze stálic v repertoáru firmy Warmpeace. Spacák má horní komfort na 4 °C, dolní komfort na –7 °C, limit: –14 °C a extrém: –34 °C. Tepelnou izolaci zajišťuje 830 g kachního peří, vnějšek spacáku je z nylonu DWR+. Detaily o něm najdete zde. Soutěžíme o spacák o délce 195 cm. Cenu do soutěže věnovala přímo společnost Warmpeace.

Dál posluchači můžou vyhrát knihu Dotknout se nebe od špičkového českého horolezce a držitele prestižního Zlatého cepínu Máry Holečka. „Moje druhá knížka zaznamenává dvanáct měsíců úpisu s ďáblem. Popisuji zde mimo jiné čtyři horolezecké expedice v průběhu jediného roku,“ říká o ní autor, několikanásobný host Casablanky. 

Mára Holeček vylezl na Gašerbrum. České horolezectví slaví historický úspěch

Mára Holeček na Gašerbrumu

Horolezec Marek Holeček po pětiletém dramatu zárubovskými slovy „otevírá zlatou bránu“. Vystoupil společně se Zdeňkem Hákem alpským stylem JZ stěnou na pákistánskou osmitisícovku Gašerbrum.

Soutěžit budeme i o kalendář od fotografa a cestovatele Pavla Svobody na rok 2018 a o jeho knihu Napříč Jižní Amerikou, vyprávějící o vysněné velké cestě. Výprava během sedmi měsíců a sedmi dnů putovala z Ekvádoru přes Peru a Bolívii až na nejjižnější ostrovy chilské Patagonie. Autobusem, pěšky, lodí, stopem. Výsledná kniha balancuje na hranici tradičních cestopisů a čistě fotografických knih.

Tři roky na cestě za láskou a dobrodružstvím. Matěj Balga se vrací do Česka

Evropa, Tarifa

Ztroskotal na opuštěném ostrově v Karibiku, přišel o skoro všechny věci a moře mu vyplavilo jedinou věc. Láhev rumu. Podnikl nevídanou plavbu vlastními silami po Amazonce. Ztratil srdce na několika kontinentech, ale objel svět a vrátil se do Česka.

Tři roky na cestě kolem světa byl Matěj Balga. Napsal o ní knihu Saudade – na kole a v kajaku kolem světa. Matěj ztroskotal na opuštěném ostrově v Karibiku, pracoval v čínském baru, stal se bezdomovcem v San Francisku, dojel k magickému autobusu Alexandera Supertrampa na Aljašce. Jeden z literárně nejambicióznějších českých cestopisů je nejen popisem této cesty, ale ponorem do vlastního nitra.

Všechny soutěže budou telefonické (na čísle 221 552 333) a vědomostní. Pozor, každý posluchač může vyhrát jen jednu cenu.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.