Soutěžní Casablanca: Vyhraj tašku The North Face, fotokurz, knihu a 2 x 2 průvodce Lonely Planet a Rough Guide!

13. prosinec 2016

7 cen v jednom vysílání! 18. prosince od 12:00 vysíláme soutěžní speciál cestovatelského a outdoorového magazínu Casablanca.

Hlavní cenou v soutěžním speciálu Casablanky je taška Base Camp Duffel L od The North Face, velkoobjemová cestovní taška z voděodolného a oděruvzdorného materiálu. Má ramenní popruhy, lze ji nosit i na zádech. Detaily o hlavní výhře najdete tady.

Všechny soutěže se odehrají po telefonu (volejte na číslo 221 552 333) a budou vědomostní. Počet soutěžních pokusů není omezený, každý posluchač ale může vyhrát jen jednu cenu.

Vyhrát můžete taky knihu Johna Muira Mé první léto v Sieře Nevadě. Slavný americký přírodovědec a spisovatel vypráví ve své knize o svém setkání s divokou přírodou kalifornské Sierry Nevady. Území dnešního Yosemitského národního parku navštívil v létě roku 1869. Podobně jako eseje a úvahy jeho inspirátora a velkého vzoru Henryho Davida Thoreaua zůstávají i Muirovy zápisky svědectvím o schopnosti vnímat přírodu jako nenahraditelnou hodnotu bez ohledu na její praktickou využitelnost a právem se řadí mezi klíčová díla moderní environmentálně orientované literatury. Více o knize si přečtěte na webu vydavatele.

Jeden z výherců získá dvouhodinový individuální fotokurz od Megapixel.cz. Může se na cestách hodit… Více o kurzu se můžete dozvědět tady.

03758792.png

V soutěži jsou dál také 2 průvodce Lonely Planet. Nakladatelství Svojtka & Co. už vydalo od roku 2001 více než 150 těchto průvodců v českém jazyce. Přehled těch dostupných, z nichž si můžete vybrat výhru, najdete tady. V soutěži budou k dispozici 2 průvodce – destinace podle výběru výherců.

Soutěžit budeme také o 2 průvodce zn. Rough Guide (země také podle výběru výherce), zásadní a objemné průvodce renomované americké značky. Seznam oblastí vydaných v češtině díky nakladatelství Jota najdete tady. (Ve stejném nakladatelství začala vycházet také řada Bradt Guides – pokud výběr výherce padne na destinaci, kterou pokrývá tento průvodce, bude vám Bradt Guide také k dispozici.)

O fotokurz, tašku Base Camp Duffel a knihu Mé první léto v Sieře Nevadě můžete soutěžit díky spolupráci s výstavou 100 let národních parků USA. Organizace National Park Service letos slaví 100. výročí a k této příležitosti se koná výstava prezentující příběh a historii amerických národních parků. Díky výstavě objevíte místa jako Yellowstone nebo Yosemite, ale i fascinující příběh historie národních parků a jejich zakladatelů, jako byli Galen Clark, John Muir nebo Theodore Roosevelt. Výstava probíhá v DEPO2015 Plzeň do 2. ledna. V roce 2017 bude možné výstavu navštívit také v Praze a Brně. Více o výstavě najdete zde a tady.

03758798.jpeg

Pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.