Špína o pražském klubu Buben, který hledá nové útočiště

3. březen 2017

Pražský klub Buben funguje tři roky a tři měsíce. Za tuto krátkou dobu se stal místem, okolo kterého vznikla komunita napříč žánry. Nyní to s ním ale vypadá nejistě. Do Bubnu můžete zajít na punkové, hardcoreové, ska nebo oi koncerty, ale i na soulovou tančírnu nebo večer severoafrické kultury. „Jediní, koho tady nechceme, jsou náckové,“ říká produkční Bubnu Adéla Švarcová, která přijala pozvání do Špíny.

Práce produkční v punkovém klubu zahrnuje spoustu věcí, říká Adéla a směje se, že v poslední době začala sama dělat i letáčky, protože většina promotérů je posílá moc pozdě. Dodává ale, že si v Bubnu i plní své sny, povedlo se jí tam zabookovat její oblíbené kapely jako Los Fastidios nebo Oxymoron. Mezi nejlepší večery počítá ale právě také večer severoafrické kultury. I proto by rozhodně Buben za jiný klub neměnila.

Podle nejnovějších informací to ale vypadá, že Buben bude muset své současné útočiště ve sklepních prostorech v Myslíkově ulici opustit. Celý dům totiž, stejně jako řadu dalších v centru města, koupila developerská společnost, které se hudební klub nehodí. Parta starající se o provoz tak začíná hledat, kam by Buben mohla přestěhovat. Kvůli hlukovým limitům i drahým pražským nájmům to ale nejspíš nebude jednoduché. Jak ale Adéla říká, Buben to nehodlá vzdát.

autoři: Petr Wagner , Miloš Hroch , Judita Císařová , Honza Šamánek
Spustit audio