Špinavej večírek: Oslavte s námi čtvrté narozeniny pořadu Špína

15. duben 2016

Už čtyři roky Radio Wave vysílá měsíčník Špína. Petr Wagner a Robert Candra vám v rozhovorech představili desítky lidí, kteří žijí undergroundovou hudbou – aktivní muzikanty a kapely, promotéry, lidi, kteří špinavou muziku nahrávají a vydávají nebo kteří třeba pořádají festivaly. Často šlo o hudbu extrémně syrovou a tvrdou, ale občas jste mohli vnitřní špínu pocítit i v akustickém písničkářství, podivné elektronice nebo hodně svérázné verzi hip hopu.

Jedno ale mají všichni hosté společné – dělají to po svém, pro sebe a za svoje, a protože to poslední, co je zajímá, je nakašírovaný papundekl oficiálního hudebního provozu, nenechají si do toho od nikoho kecat.

Je načase čtvrté výročí oslavit. Přijďte v pátek 30. října do klubu Basement v pražských Vršovicích na Špinavej večírek! Uslyšíte tři kapely, které jsou tak různorodé, že je spojuje jenom jejich osobitost. A samozřejmě to, že byly hosty Špíny.

Nulajednanulanula (Klášterec nad Ohří) – hardcore obtížnější ke spočítání a matematika s tolika škrtanci, že se v postupu jen tak nevyznáte. Zato výsledek je nad slunce jasnější – garážový prototyp muziky pro každého, kdo má rád hluk, to celé silně pocákané severočeským blátem.
(Nulajednanulanula uslyšíte ve Špíně 29. října na rozehřátí den před Špinavým večírkem)

Gagarin (Praha/Havířov) – unikátní kříženec osmibitové elektroniky, řezavých kytar a screama u nás nemá obdoby. Trochu emo, trochu disko. Skřípne i roztančí.

Debbi Love (Praha) – stylově všežravé duo, jehož sarkasmus nebere zajatce. Milovníci béčkové kultury, kteří by zasloužili áčkovou rotaci v každém rádiu. Stojí to, nebo to padá? Je to improvizace, nebo to mají takhle v notách? Už nikdy si nebudete ničím jistí, ale můžete vnoučatům vyprávět, že jste byli u toho.

Basement, Voroněžská 240/23, Praha
začátek 21:00
vstup 100,–
pořádá Špína Radia Wave a Wes.booking

http://www.rozhlas.cz/radiowave/spina
https://www.facebook.com/Wes.booking

autor: Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.