Spojuje nás indická kuchyně. Pálivá kytarovka Ette Enaka ve Startéru

2. říjen 2017

Brněnská trojka Ette Enaka jde vždycky rovnou k věci – žádné velké řeči okolo, je třeba hrát. Aleš, Vítek a Miloš mají za sebou celou řadu hudebních projektů, které na nějakou dobu upadly do krátkodobé či dlouhotrvající hybernace. Právě proto vznikli Ette Enaka, jako metadon pro hudební závisláky.

Loňské EP Back to Square One připravili a natočili Ette Enaka co nejrychleji, aby si po vydání stihli zahrát i pár koncertů a využili svou hudební bokovku na sto procent. Jenomže singl Every Mile & Minute měl úspěch, Ette Enaka bodovali ve Startéru, ale všimli si jich i kolegové z pořadu Špína. A rok po svém prvním releasu se brněnská trojka chystá na svou první evropskou tour, od Moravy až po Litvu.

Při rozhovoru jsme se od basáka Miloše a bubeníka Vítka dozvěděli, že ve Startéru se objevili už před třemi lety s projektem 2221. Tehdy jsme o kapele nevěděli vůbec nic, jen to, že track Melanie C byla neuvěřitelně zábavná sonická exploze, kterou pro nás ten rok nikdo s kytarou nepřekonal. Potkat se s tvůrci songu, který končí poselstvím Rudolfa Hrušínského, že na světě by měl mír, spravedlnost a štěstí, bylo jako po letech znovu potkat ztracenou lásku.

Poslechněte si poslední vydání Startéru s Ette Enaka, pusťte si i videozáznam ze studia!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Johánek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.