Sports Take

21. leden 2009

Koncentrovaná hodina sportu na Radiu Wave. Informace z různých koutů sportovního světa. Sledujeme sporty, které nejsou na titulních stranách. Nabízíme pohledy z různých stran – názory sportovců, trenérů, organizátorů, novinářů i „bafuňářů“. Vždy se ptáme se na důvody, i důsledky, chceme znát zákulisí a vědět, co se bude dít.

Nabízíme podrobné informace o velkých světových akcích i o sportech, o kterých jste třeba nikdy neslyšeli. K tomu přidáváme souhrn zpráv, které by vám neměly uniknout a spojujeme věci, co spolu na první pohled vůbec nesouvisí.

Komunikovat s námi prostřednictvím ICQ (244238260), emailu sportstake@rozhlas.cz nebo využít našeho CHATU!

Pořad připravuje a moderuje: Miroslav Lenc

Záznamy jednotlivých dílů najdete v iRádiu.

Historie pořadu:
První díl Sports Taku jsme vysílali 2. února 2009 od 17 do 19 hodin. Od 2. dubna 2012 je pořad o hodinu kratší a začínáme vždy v 18:00.

První tři roky byl – díky dvěma hodinám – pořad rozdělený na dvě části. V první hodině jsme s hosty na telefonu a díky reportážím přímo z dějiště jednotlivých akcí, podrobně sledovali dění a rozebírali aktuální témata. Druhá hodina pak patřila výhradně hlavnímu hostovi a jednomu tématu.

V novém formátu jsou informace koncentrovanější a větší důraz je na hlavní rozhovor, který se proměnil tak, aby v něm bylo víc pohledů na hlavní téma vysílání. Host ve studiu je tak často doplněn dalšími na telefonu, kteří komentují dané téma i odpovědi hlavního hosta. K tomu ale nechybí přehled aktuálních zpráv.

Ve vysílání se vystřídaly stovky hostů, a to jak mediálně známých (Martina Sáblíková, Tomáš Dvořák, Milan Jirásek, Miroslav Jansta), tak i pro většinu lidí zcela neznámých. A i to nás baví. Víc než tři roky se snažíme ukazovat svět sportu z různých úhlů pohledu a představovat lidi a sporty, o kterých skoro nikdo nikdy neslyšel.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio