Sports Take nejen o futsalu

12. prosinec 2011

150. vydání Sports Taku jsme otevřeli dvěma bronzy – a to českých florbalistek a plavkyně Simony Baumrtové. Nezapomněli jsme ani na ME v curlingu a „svěťáky“ ve skocích na lyžích, snowboardingu a freeskiingu. Druhá hodina už patřila futsalu žen.

České futsalistky vládnou Evropě! Věta, která platí po rozhodující sobotní výhře nad týmem Ruska. Navíc v Praze – na domácím hřišti, před českými fanoušky. O zlatou premiéru se ale nejedná – už jednou se totiž v historii evropských šampionátů dokázaly hráčky české reprezentace doslova prokopat až na vrchol. Pozvání do studia přijal reprezentační trenér Milan Semmler a také elitní hráčka českého týmu Jana Králová.

Nejužitečnější hráč letošní sezóny zámořské Národní baseballové ligy Ryan Braun měl pozitivní test na doping. A co se stalo dál?

Dokonalý obrat – z 0:2 na 3:2 – znamená historický bronz pro české florbalistky. Je to první medaile ze světového šampionátu. Jako trenérka se pod ním podepsala Karolína Šatalíková, která přidala své hodnocení přímo do živého vysílání.

Na plaveckém ME v polském Štětíně zaznamenal český tým 4 české rekordy. Poslechněte si hodnocení reprezentačního trenéra Jiřího Kyněry i spontánní radost jediné české medailisty Simony Baumrtové.

Při karambolu skokana Romana Koudelky na harrachovském můstku kdekomu zatrnulo. Zvlášť těm, kteří si vzpomněli na vážný pád Jana Mazocha v lednu 2007. A právě Jan Mazoch se stal naší Osobností týdne.

Komentář magazínu Sports Take tentokrát o důležitých „hráčích“ v pozadí sportu. Připravil Miroslav Lenc.

Světu skokanů na lyžích vládl Harrachov – po organizační stránce i přes teplé počasí velmi úspěšně. Jaký byl průběh celého SP?

Snowboardista Jan Nečas a freeskier Pepé Kalenský – nejen o nich v následující rubrice.

Čeští curleři dosáhli historického úspěchu – na evropském šampionátu skončili na 4. místě. Postavení českého curlingu v porovnání s evropskou i světovou konkurencí nabídl šéf svazu Karel Kubeška.

Kimmi Raikonnen se vrací do formule 1. Po dvou letech vymění svět rally, za závodění s nejrychlejšími vozy na okruzích. Podrobnosti o tomto přestupu dodal náš kolega Honza Dvořák.

autor: Sports Take Team
Spustit audio