Sports Take nejen o jízdě a skocích

21. duben 2009

Tradiční vlna aktualit ze světa sportu přinesla florbal, konkrétně souboj o extraligový titul, i basketbal, ve kterém jsme se zaměřili nejen na NBL, ale i na zámořskou NBA. Nechyběl pravidelný Biker's Bar. Hostem pořadu byl tentokrát mistr skoků, freerider a B.A.S.E. jumper Robin Kaleta.

Pomohla bezpečnostní opatření na rallye Šumava? Osobností týdne byla Julie Moss, žena, která napsala jeden z nejsilnějších příběhů sportovní historie. Neunikl nám ani unikátní pokus o světový rekord šerpů, kteří se rozhodli vydržet 24 hodin v "zóně smrti". 12. porce Sports Take Take přinesla novinku - rychlý přehled. Nabídli jsme vám to, co přinesl uplynulý týden ve světě sportu - v tempu a s přesností.

Hlavním hostem byl Robin Kaleta, český freerider a B.A.S.E. jumper. Co jsou tyto sporty přesně zač? Robin, říká, že to hlavní není adrenalin... O co tedy běží? Robinův první B.A.S.E. jump mapuje film Knocking on Heaven's Door. Jak a kde vznikal? Patří ženy do B.A.S.E. jumpingu? Robin se netajil kontroverzním názorem, což posluchačky na chatu nenechaly bez reakce. O co šlo?

Florbalová extraliga zná už svého mistra. Byl to ale boj do poslední chvíle. Kdo nakonec slavil, Tatran, nebo Vítkovice?

Česká basketbalová liga, NBL, měla na programu prestižní exhibici, ve které se střetli domácí hráči s basketbalisty ze zahraniční. Zámořská NBA už rozjela play off. A začalo šokem.

Mogul Šumava Rallye Klatovy o víkendu nabídla vše, po čem motoristický fanoušek touží. Skvěle obsazenou startovní listinu, nádherná historická auta, suchou i mokrou trať a navíc jako třešinku na dortu infarktový závěr celé rallye. Více už Honza Dvořák.

Jeden z největších příběhů sportovní historie. Julie Moss dokázala, že lidská vůle je nepřekonatelná a roku 1982 na havajském Ironmanu posunula lidské hranice a změnila život mnoha lidem. I sobě samé.

Novinka ve vysílání Sports Take - to, co Take přinesl uplynulý týden, ale už se nám to nevešlo do hlavních rubrik? Formule 1, volejbal, házená i atletika. Chcete víc? Dozvíte se ve zkratce a v pěkném tempu.

Pepé Kalenský. Jedna z nejvýraznějších osobností české freeskiingové scény. Muž, který byl pozván na prestižní contest pro 20 nejlepších jezdců světa. Jaká byla jeho sezóna? Co říká na Robina Kaletu? Kam se chystá na letní trénink? Dvojité salto - sen, nebo realita?

autor: Sports Take Team
Spustit audio