Sports take nejen o paintballu a freeskiingu

10. březen 2009

V šestém vydání Sports Take, jsme si užili navíc změny v maximálním tempu. Těsně před začátkem vysílání se totiž spojujeme s Kateřinou Novotnou, která nemůže dorazit do studia, protože akutní zánět ji bohužel vede na pohotovost. Spojili jsme se s nejlepšími hráči Paint ballu v České republice a za dvě hodiny už seděli s námi ve studiu a Paint ball byl hlavním tématem.

Kateřinu Novotnou ve Sports Take ještě určitě uslyšíte, teď ale přejeme hlavně brzké uzdravení.

Hosty byli kapitán týmu Paintballclub Troja Vladan Marek a Jiří Čarek, který se stará o trénink a výchovu nové generace. Není paintball jen hrou na válku? Neprobouzí v lidech agresivitu? Jak probíhají sportovní utkání? Hrají i ženy? Kolik stojí paintball? Co mám udělat, pokud si chci paintball vyzkoušet?

Jelikož jsme v sobotu 7. března vysílali přímo z Jizerských hor z Czech Freeskiing Open, připravili jsme pro vás řadu rozhovorů s některými jezdci. Samozřejmě nechybí slova největších hvězd Pepe Kalenského, Szczepana Karpiela ani Robina Holuba.

Rozhovor s těmito top riders freeskiingu i řadu dalších najdete ZDE.

Co je to vlastně freeskiing? O co při něm běží? Jak a kdy se dostal do České republiky? I na to jsme se ptali českého freeskiera Tomáše Kotrby.

Jak probíhalo Czech Freeskiing Open a jak to vypadalo přímo na kopci? Kdo byl mezi startujícími? Kdo zvítězil? Kudy vede cesta freeskiingu do budoucna?

Letošní sezóna automobilových rally už je naplno rozjetá skoro na všech světadílech. V Evropě se začínalo a pokračuje a o uplynulém víkendu si rychlých aut užili i jihoameričtí domorodci. Konkrétně do Brazílie zve Jan Dvořák.

Padesátinásobný vítěz světového poháru, dvojnásobný mistr světa a trojnásobný olympijský šampion. To jsou jen některé z úspěchů ikony sjezdového lyžování. Alberto Tomba. Jaká byla jeho cesta na vrchol?

Akrobatické lyžování a Nikola Sudová. V České republice již poměrně zažité spojení. Toto jméno zná ale dobře i svět. Letošní mistrovství světa patří minulosti a pro Nikolu bude vždy symbolem bronzové radosti. Kdo je Nikola Sudová? Nebyl to jen náhodný výsledek?

Do zahájení zimních Olympijských her ve Vancouveru už nechybí ani rok. Kdo bude pro české barvy tou největší nadějí? Lukáš Bauer? Martina Sáblíková? Tomáš Verner? Hokejisté? Tomáš Kraus? Nebo někdo úplně jiný?

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio