Sports Take o dopingu ve sportu

13. únor 2012

V první hodině jsme zacílili na posledních sedm dní ve sportu – krátké rubriky patřily atletice, NBA nebo rally. Hlavním tématem rozhovoru se stal sportovní doping.

Sport je fenomén – a dvojnásob ten profesionální. Přináší peníze, úspěch i společenskou prestiž. Prostě atributy, pro které je kdekdo schopný udělat téměř cokoliv. Třeba použít zakázané látky. A právě proto jsme v rozhovoru mluvili o sportovním dopingu, včetně aktuálních dopingových případů českého fotbalisty Davida Bystroně a španělského cyklisty Alberta Contadora. Ale vrátili jsme se i do minulosti.
Pozvání do studia přijal Jan Chlumský, šéf exekutivy Antidopingového výboru ČR.

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková vylepšila na mítinku Sergeje Bubky v Doněcku český halový rekord–ten teď visí ve výšce470 centimetrů. A co se stalo dál?

Rugby roku 2011, utkání hvězd NBA a rekordních 400 metů sprintera Yohana Blakea. Podrobněji v následující rubrice.

V sedmnácti debutovala v SP, v devatenácti se stala mistryní světa a ve čtyřiadvaceti olympijskou vítězkou. Akrobatická lyžařka v jízdě v boulích Hannah Kearneyová – naše Osobnost týdne.

O ztrátách, které nejdou nahradit. Komentář magazínu Sports Take připravil Miroslav Lenc.

Nejstudenější podnik světového mistrovství v automobilových soutěžích – švédskou rally – vyhrál tovární jezdec Fordu Jari-Matti Latvala. Další výsledky a zajímavosti přidal náš kolega Honza Dvořák.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio