Sports Take o kiteboardingu, snowkitingu a landkitingu

23. leden 2012

Sportovní svět přišel o dvě uznávané osobnosti – freeskierku Sarah Burke a skokana na lyžích Jiřího Rašku. I jim tak patřila první část vysílání. Druhou hodinu už ovládli kiteři.

„Dneska je to na draka.“ Pro někoho špatný den, ale pro kitery ideální podmínky, jak si „zasurfovat“ na sněhu, trávě nebo vodní hladině. V rozhovoru jsme se bavili o technice kiteboardingu, snowkitingu a landkitingu. Nechyběly tipy na správnou volbu vybavení ani představení nejlepších spotů u nás i v zahraničí. Pozvání do studia přijala instruktorka společnosti Best Kites Iveta Minářová.

V pátek 20. ledna zemřel Jiří Raška, olympijský vítěz ve skocích na lyžích z Grenoblu 1968. Bylo mu 70 let. V roce 2010 jsme s ním mluvili v magazínu Sports Take – poslechněte si některé z jeho odpovědí.

To nejpodstatnější z domácí i světové sportovní scény. Rychlý přehled právě začíná.

Paralympijské hry bez českých reprezentantů – hrozící realita, nebo jen zbytečný mediální humbuk? O aktuální situaci i jejích příčinách jsme mluvili s mluvčím Českého paralympijského výboru Pavlem Lukešem.

Na Zimní olympijské hry mládeže v Innsbrucku odjíždělo 24 českých sportovců. A medailová bilance? Jedno zlato a stříbro. Podrobněji už v následující rubrice.

Ve čtvrtek obletěla sportovní svět tragická zpráva – 29letá čtyřnásobná freeskierka Sarah Burke podlehla zranění, které si způsobila po pádu v horském resortu v Park City. Čím se zapsala do povědomí svých fanoušků?

Poznali jsme nejmladší jachtařku, která obeplula svět. Je ale vůbec k čemu gratulovat? Komentář magazínu Sports Take připravil Daniel Stach.

Necelý týden zbývá do začátku Mistrovství světa cyklokrosařů v belgickém Koksijde. Získá Zdeněk Štybar svůj třetí titul? Nejen na to odpovídal redaktor serveru cyklokros.cz Stanislav Bambula.

Na motosport je tím pravým odborníkem náš kolega Honza Dvořák. Tentokrát zaostřil na závody v rally.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio