Sports Take o letošní sezóně alpského lyžování

26. březen 2012

Rychlobruslařka Martina Sáblíková ovládla na světovém šampionátu dlouhé tratě, windsurfař Karel Lavický se nominoval na OH do Londýna – podrobněji jsme se úspěchům českých sportovců věnovali v první části vysílání. Druhá hodina už patřila alpskému lyžování.

1988 – ve dvou letech ho na Petříně a Vypichu tahá za hůlku babička. Únor 2009 – 8. muž mistrovství světa ve slalomu. To je historicky nejlepší výsledek českého lyžování. Stejná sezóna a bere křišťálový glóbus Světového poháru národních týmů. Léto 2009 – pád při tréninku v německém Witternburgu. Zlomený pátý hrudní obratel, hrozí, že už nikdy nebude chodit. 12. října 2009 – v den 23. narozenin stojí znovu na sněhu a rychle se vrací do závodní formy. 16. ledna 2012 – druhé místo v Evropském poháru. A březen 2012 – tři tituly mistra České republiky. Poslední přidal v neděli odpoledne a v pondělí ráno už byl hostem Sports Takeu – lyžař Kryštof Krýzl.

Golfista Tiger Wood vyhrál turnaj okruhu PGA – po 924 dnech. A co se stalo dál?

Dlouhým tratím vládne ve světě rychlobruslení Martina Sáblíková. Na MS v jednotlivých tratích získala dvě zlata. S nejlepší světovou rychlobruslařkou i jejím trenérem Petrem Novákem mluvil Pavel Petr z Radiožurnálu.

Karel Lavický jede na olympiádu. Nejlepší český windsurfař – který byl i hostem hodinového rozhovoru – si účast zajistil na MS ve španělském Cadizu. Jak on sám zpětně hodnotí boj o londýnské hry?

Sezóna zimních sportů finišuje, takoví tenisté jsou ale v jednom kole – jak se na turnaji v Miami dařilo českým hráčům?

I o zlomeném zápěstí devítiletého fotbalového fanouška může mluvit celý svět. Komentář magazínu Sports Take připravil Miroslav Lenc.

V západním světě je zřejmě nejznámějším Afričanem – rovnat se s ním může leda tak Nelson Mandela. Jeden z nejuniverzálnějších vytrvalců běžecké historie – Etiopan Haile Gebrselassie, naše Osobnost týdne.

Mít svůj vlastní „motorkářský bar“ – to byl vždycky sen našeho parťáka Honzy Dvořáka. Nakonec si ho svým způsobem splnil, když v roce 2006 začal pro ČRo Radio Wave připravovat týden co týden motoristickou rubriku Biker‘s Bar. Tentokrát to ale bylo naposled. Jak na ty „barové“ roky bude vzpomínat?

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio