Sports Take o moderním pětiboji

20. únor 2012

Stříbro rychlobruslařky Martiny Sáblíkové na světovém šampionátu nebo boj basketbalistů Nymburka o elitní osmičku v Eurocupu – hlavní témata první části vysílání. Druhá hodina už patřila modernímu pětiboji.

Nejdokonalejšími sportovci mezi všemi jsou pětibojaři, protože v jejich těle se snoubí síla a rychlost v krásné harmonii, řekl Aristoteles na adresu antických pětibojařů. Ti bojovali ve skoku do dálky, hodu oštěpem a diskem, v zápase a běhu. Novodobí moderní pětibojaři si z dob antiky ponechali pouze běh a zbývající disciplíny vyměnili za šerm, plavání, jízdu na koni a střelbu. A právě modernímu pětiboji patřil rozhovor magazínu Sports Take. Pozvání do studia přijali reprezentanti ČR – mistr světa z roku 2002 Michal Sedlecký a světový rekordman David Svoboda.

Sprinter Pavel Maslák překonal český rekord na 400 metrů. A co se stalo dál?

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vybojovala na vícebojařském MS v Moskvě stříbro. Reakce přímo po závodě zjišťoval Pavel Petr z Radiožurnálu.

Basketbalisty Nymburka čekal v úterý jeden z nejdůležitějších zápasů v sezóně – případná výhra nad lotyšským týmem VEF Riga by jim zajistila postup mezi osm nejlepších klubů Eurocupu. Den před samotným zápasem jsme mluvili s kapitánem Nymburka Ladislavem Sokolovským.

Na led chodí bez výjimky jako poslední – prostě bez diskuze, bez debat, tak to je. Ať si o tom každý myslí to své. Hokejista Jaromír Jágr, naše Osobnost týdne.

Lidé sport milují – až to někdy hlava nebere. Komentář magazínu Sports Take připravil Miroslav Lenc.

Australský okruh Phillip Island na dva dny hostí světovou superbikeovou a supersportovou elitu. Konají se tu oficiální testy všech týmů a jezdců, kteří se účastní letošního ročníku mistrovství světa superbikeů a supersportů. Víc už dodal náš kolega Honza Dvořák.

autor: Sports Take Team
Spustit audio