Sports Take o sportu, který si dává velké cíle – Tchoukballu

19. březen 2012

Úspěšná kvalifikace znakařky Simony Baumrtové na OH nebo nejtěžší závod psích spřežení na světě – nejen o tom v první části vysílání. Druhá hodina už patřila Tchouckballu.

Míč, dvě trampolíny, malá tělocvična nebo písečný plácek a pravidla, ve kterých vládne trojka. Kombinace házené, volejbalu a baskické peloty. K tomu rychlost, týmová spolupráce, předvídavost a obratnost. To je Tchoukball – sport, který vznikl, aby posunul společnost dál. Pozvání do studia přijal hráč a zároveň předseda České asociace Tchoukballu Štěpán Vele.

Boulařka Nikola Sudová uhájila třetí místo v celkovém hodnocení SP. A co se stalo dál?

Světový pohár skokanů na lyžích je u konce – jaký byl z pohledu závodníka? Na to se ptal Tomáš Kohout z Radiožurnálu aktuálně nejlepšího českého skokana Romana Koudelky.

40. ročník slavného závodu psích spřežení Iditarod na Aljašce vyhrál Dallas Seavey. 1600 kilometrů zvládl se svými devíti psy za devět dní, čtyři hodiny a 29 minut. Navíc je nejmladším vítězem v historii – v den startu mu bylo 25 let. Hodnocení celého závodu nabídl mašer Roman Habásko.

Už jsme to nakousli v Rychlém přehledu. Boulařka Nikola Sudová skončila třetí v celkové klasifikaci SP. Její krátké hodnocení sezóny zachytil Filip Šedivý z Radiožurnálu.

Komentář magazínu Sports Take tentokrát o síle a vlivu politiky ve sportu. Připravil Daniel Stach.

Jak strmě vystoupala ve svojí kariéře až na samotný vrchol, tak rychle se rozhodla odejít věnovat se věcem, ve kterých není nejlepší na světě – teda zatím. Německá biatlonistka Magdalena Neunerová, naše Osobnost týdne.

Aktuální dění ze světa motosportu nabídl náš kolega Honza Dvořák.

Legendární lyžař Didier Cuche ukončil v 37 letech aktivní kariéru – a to skutečně netradičním způsobem.

autor: Sports Take Team
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.