Sports Take o Ultim8 Separation

21. listopad 2011

Golfový Prezidentský pohár, „nekonečná“ výluka v NBA a turnaj vozíčkářů v rugby – hlavní témata první části magazínu Sports Take. Druhá hodina vysílání už patřila freeskiingu.

„Super! Zabili jste to moc! Paráda kucí, respekt! Super akce, super filmy! Nenašel někdo můj vějíř? Libovej večer v Bio Oko.“ To je výběr facebookových reakcí na premiéru nového filmu ze světa freeskiingu – Ultim8 Separation. Tým kolem Pepé Kalenského posouvá dál svůj loňský Separation Movie. Ve filmu je nově sedmička jezdců, kteří vyrazili nejen po Evropě, ale i za oceán, jezdili ve snowparcích stejně jako ve volném terénu a ve městech. A právě autor celého projektu Pepé Kalenský přijal pozvání do studia Českého rozhlasu Radia Wave.

Ostravský závod ve freestyle motokrosu vyhrál Francouz Remi Bizouard – nejlepší Čech Petr Pilát skončil třetí. A co se stalo dál?

Golfový Prezidentský pohár je opět v rukou hráčů USA. Američané v konečném bilancování přehráli mezinárodní tým 19:15. Komentář i hodnocení přidal David Jirků ze specializovaného časopisu ForGolf.

Pořád se nehraje. A ještě nejméně tři týdny hrát nebude. Nebo možná letošní sezóna padne celá. Tak to vypadá v nejprestižnější basketbalové lize světa – NBA. Odborný pohled na celou situaci nabídl šéfredaktor serveru basketbal.cz Tomáš Borůvka.

„Celý jaro bylo cinklý“. Věta, která před sedmi lety „proslavila“ Miroslava Peltu, nového šéfa Fotbalové asociace České republiky. Právě on byl naší Osobností týdne.

Dvoumilionové oslavy české reprezentace po postupu na Euro? Komentář magazínu Sports Take v podání Daniela Stacha.

Třináctý ročník turnaje Rugbymania začíná už v pátek. Na turnaj v rugby vozíčkářů dorazí do Nymburka celkem osm týmů – proti třem českým se postaví výběr Evropy i týmy například z Německa a Velké Británie. Po telefonu jsme mluvili s organizátorem turnaje Davidem Lukešem.

Přestupy, přestupy a ještě jednou přestupy. Velké přestupy se odehrávají v rally, mezi silničními motorkami i ve světovém enduru. Podrobněji se celým tématem zabýval náš kolega Honza Dvořák.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.