Sports Take představil bojové umění allkampf-jitsu

7. listopad 2011

Souboj Martina Stazska v prestižní World Serie of Poker o zhruba 160 milionů korun, vítězství českých tenistek ve Fed Cupu a zápasy ragbistů ČR v mistrovství Evropy divize 1B – hlavní témata první hodiny magazínu Sports Take. Druhá část vysílání patřila bojovému umění allkampf-jitsu.

Krásu a poetiku nechte ostatním, my se chceme ubránit. Anebo jinak – filozofie je na druhém místě, hlavní je zvládnout skutečný boj. Proto bereme to nejlepší. Co se hodí, to si vezmeme. Inspirujeme se u všech bojových technik. Takové je allkampf-jitsu – moderní bojové umění, které je šito na míru Evropanům. Ve studiu jsme přivítali prezidenta allkampf-jitsu ČR Martina Matouše a bojovnici Andreu Chalupovou.

Snowboardistka Šárka Pančochová otevřela sezónu čtvrtým místem na U-rampě – první světový pohár vyhrála Španělka Queralt Castelletová. A co se stalo dál?

České hráčky zvítězily po 23 letech ve Fed Cupu – v moskevském olympijském komplexu si poradily s domácími Ruskami. Jak vypadal průběh vítězného víkendu?

160 milionů korun. Tolik si vydělá vítěz prestižní World Series of Poker. Mohl to být i Čech – Martin Stazsko skončil nakonec na druhém místě, kde získal 98 miliónů korun. Sám ale říká, že o peníze mu až tolik nejde. V čem je jeho síla? A hodí se vůbec do mediálního kolotoče pokerového světa? I to byly otázky pro šéfredaktora serveru Pokerman.cz Filipa Nováka.

Drtivá porážka 55:0. Čeští ragbisté dostali ve druhém podzimním utkání mistrovství Evropy divize 1B na frak od Belgičanů. Už příští sobotu se v Praze postaví poslednímu Nizozemsku a o týden později v Říčanech Moldavsku. Přiblíží se postupu? Ve vysílání jsme mluvili s reprezentačním trenérem Martinem Kafkou.

Pětinásobný olympijský vítěz v plavání Ian Thorpe je zpátky v bazénu. Byl jeho návrat úspěšný?

Jak nečekaný vrchol, tak nečekaný pád – a to všechno během několika týdnů. I taková byla kariéra naší Osobnosti týdne – tenisty Petra Kordy.

Sir Alex Ferguson vede fotbalovou lavičku týmu Manchester United už 25 let. Může někdo z Čechů napodobit jeho „trenérskou dlouhověkost“? Téma pro komentář Miroslava Lence.

Motocyklista Karel Abraham sahal po historicky nejlepším umístění. Ve Valencii byl těsně před koncem závodu na čtvrtém místě. Proč nakonec skončil až na osmém místě? O tom už podrobněji mluvil náš kolega Honza Dvořák.

autor: Sports Take Team
Spustit audio