Sports Take s předsedou ČAS nejen o atletice

27. únor 2012

Světové poháry v judu a severské kombinaci nebo mistrovství světa ve skibobech – témata první hodiny vysílání. Druhá část už patřila atletice i situaci v ČSTV.

Dvanáctka Čechů pojede na halové mistrovství světa do tureckého Istanbulu. O víkendovém halovém mistrovství republiky se na poslední chvíli už nikdo nenominoval. Na šampionát nepojede vícebojař Roman Šebrle – poranil si stehenní sval a neobhájí tak páté místo ze sedmiboje z Dauhá 2010. Horko je ale stále také kolem vývoje v Českém svazu tělesné výchovy a zvlášť kolem případného prodeje jeho podílu v lyžařských areálech. Pozvání do studia přijal Libor Varhaník – předseda Českého atletického svazu, který je zároveň předsedou představenstva lyžařského areálu ve Špindlerově mlýně.

Je rozhodnuto – čeští paralympionici budou startovat na hrách v Londýně. A co se stalo dál?

Mistrovství světa v letech na lyžích skončilo. Kdo si v norském Vikersundu doletěl pro zlato a jak se dařilo českým skokanům pod vedením Davida Jiroutka?

57 sdruženářů ze 14 zemí světa – a dva závody Světového poháru v severské kombinaci v Liberci mohly začít. Na startu nechyběl aktuální lídr SP Francouz Jason Lamy Chappuis ani kompletní český tým. Odborné hodnocení nabídl asistent hlavního trenéra reprezentace v severské kombinaci Vladimír Šmíd.

Co budeme dělat ve sto letech? Komentář magazínu Sports Take připravil Daniel Stach.

O boxu v ringu i mimo něj. Víc už v následující rubrice.

O víkendu bojovali nejlepší světoví skibobisté v Deštné v Orlických horách o tituly mistrů světa. Hvězdou šampionátu se stala česká reprezentantka Alena Housová, která vybojovala už svoji 20. zlatou medaili. Po telefonu jsme mluvili s předsedou Českého svazu skibobistů Petrem Tojnarem.

Jeden životní závod – tak by se ve třech slovech dala popsat krátká sportovní kariéra skokana na lyžích Johana Remena Evensena.

Judista Lukáš Krpálek víc jak dva měsíce vinou zranění netrénoval ani nezávodil. I tak si ale při víkendovém SP v Praze postupně poradil se všemi šesti soupeři a suverénně zvítězil. Je už v absolutním pořádku? A jak to vypadá s nasazením do elitní skupiny olympijského turnaje? Nejen na to jsme se Lukáše ptali.

První závod MS superbikeů, který se jel na okruhu Phillip Island v Austrálii, ovládl šampion z roku 2010 Max Biaggi. Dařilo se ale i našemu Jakubu Smržovi. Další informace už dodal náš kolega Honza Dvořák.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio