Sports Take s vítězem Rallye Dakar

17. únor 2009

Třetí sportovní porce na Radiu Wave přinesla ty nejaktuálnější výsledky české veleúspěšné trojice - Šárka Záhrobská, Kateřina Novotná, Martina Sáblíková. V rubrice Biker's Bar hrála prim Norská rallye a především výkony českých jezdců.

Bohužel na pořad přišla i smutná zpráva. Z tohoto světa odešel jeden z nejlepších jezdců freestyle motocrossu Jeremy Lusk. Pokračoval také seriál závodů Světového poháru ve snowboardingu v Cypress Mountain, tj. v dějišti OH 2010, proto jsme se podívali i na olympijské přípravy. Osobností, kterou jsme vám představili v naší pravidelné rubrice, byla hendikepovaná plavkyně Natalie du Toit.

Hlavním hostem pořadu byl pětinásobný vítěz Rallye Dakar Josef Macháček. Dozvěděli jsme se o průběhu Rallye, co se za dobu působení Josefa Macháčka změnilo, i jaká je budoucnost jeho, stejně jako rallye samotné. Bavili jsme se i o dalších motoristických závodech, především z ranku těch nejextrémnějších. Kdo je Josef Macháček? Co všechno dokáže, i co všechno by dokázat mohl? Jak probíhá Rallye Dakar? Kde se pojede příště? Je Rallye Dakar Everestem motoristického sportu?

00866650.jpeg

Šárka Záhrobská, Kateřina Novotná, Martina Sáblíková. Trio českých reprezentantek, které zažívají vynikající sezónu. Kompletní sbírka medailí z mistrovství světa i ledový hattrick. I to jsou pojmy spojené s těmito ženami. Jak konkrétně?

Zasněžená krajina, mrazivé počasí a hřmot 300 koňových motorů. To zažívalo Norsko o víkendu, kdy se na samém severu Evropy odehrával druhý podnik MS v rallye. A jak doplňuje Honza Dvořák, Češi mohou být s výsledky tohoto závodu nadmíru spokojeni.

Extrémní show, ale také extrémní riziko, které jezdci podstupují doslova každým nájezdem. I takový je freestyle motocross. Zatím se mu smrt vyhýbala. Bohužel teď už to není pravda.

Prokázala obrovské odhodlání a nesmírně silnou vůli. Plavkyni Natalie du Toit museli lékaři po dopravní nehodě amputovat nohu. Přesto se nevzdala a šla za svým snem. A co víc - dokázala si ho splnit.

Středisko Cypress Mountain hostilo další díl Světového poháru snowboardistů a Michal Novotný si nevedl vůbec špatně. Ale říkal, že štěstí si nechává až na příští rok, na Olympijské hry. Do jejich startu zbývá téměř přesně rok. Jaká je jejich Achillova pata?

Spustit audio