Sports Take se věnoval aerobiku

14. listopad 2011

Vítězové až na druhém místě. Tak jsme se tentokrát postavili k první části vysílání. Mluvili jsme o Velké kunratické, pražské cyklojízdě i plánovaném zimním centru v pražské Chuchli. Díky pravidelným rubrikám jste ale nepřišli ani o výsledky z velkých akcí. Druhá hodina se věnovala aerobiku.

Sport, kterému patřila druhá hodina magazínu Sports Také, oslavil v letošním roce 43. narozeniny. Celé to „rozjel“ v roce 1968 Američan Kenneth Cooper vydáním knihy Aerobics, tu pravou světovou popularitu pak šířila prostřednictví videokazet hollywoodská herečka Jane Fondová. U nás tento sport zažívá vlnu úspěchu po roce 1989, kdy se hlavní tváří televizního cvičení stává Olga Šípková. Řeč je o aerobiku. A právě o něm – ale nejen o něm – jsme se bavili s Janou Havrdovou, prezidentkou Českého svazu aerobiku, fitness a tance FISAF.CZ

Je rozhodnuto – atletické mistrovství světa 2017 bude hostit Londýn. A co se stalo dál?

Velká kunratická – tradiční přespolní běh. Letos 78. ročník. Trať vedoucí přes tři vrcholy s jedinečným výstupem na Hrádek zvládl nejrychleji orientační běžec Jan Procházka. Na 3 100 metrů potřeboval 11 minut a 35 sekund. Šlo ale hlavně o čas vítěze? Ve vysílání jsme přivítali ředitele závodu Miroslava Koubka.

Zažít město jinak – festival, který se snažil ovládnout Prahu v září. Jeho součástí byla i Velká podzimní cyklojízda. Její malá dcera vyrazí už ve čtvrtek – stejně jako každý třetí čtvrtek v měsíci – v šest večer z náměstí Jiřího z Poděbrad. Ve vysílání byl s námi Vít Masare z organizačního týmu sdružení Auto*Mat.

Když se řekne Velká Chuchle, většině lidí se vybaví závody koní. Po nadcházející zimě by se jim měla do podvědomí dostat další asociace. Na místě spojeném s dostihy totiž „vyroste" nový sportovní areál SkiPark Chuchle, který zdarma nabídne unikátní možnost běžeckého lyžování přímo v hlavním městě. Podrobněji už Štěpán Pokorný z Radiožurnálu.

V roce 1992 viděla svůj sport poprvé v televizi. Za několik dní ho sama vyzkoušela. A po pěti letech tréninku byla nejlepší na světě - světová šampionka v aerobiku Olga Šípková.

Největší vítězové nemusí být vždycky ti první v cíli. Komentář magazínu Sports Take připravil Daniel Stach.

Pohled na světovou scénu – atletem roku se světový rekordman na 100 a 200 metrů Jamajčan Usain Bolt, nejlepší atletkou pak překážkářka Sally Pearsonová. Kdo ale vládl veslování a cyklistice v České republice?

Sebastian Loeb je opět šampionem - francouzský rallyový jezdec vyhrál už osmý titul. Víc už dodal náš kolega Honza Dvořák.

autor: Sports Take Team
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.