Sports Take tentokrát o pokeru

5. prosinec 2011

Nejdřív jsme zamířili na sníh – čeští biatlonisté totiž skvěle rozjeli sérii světového poháru. Spokojení jsou i čeští skokani, které čeká SP na domácím harrachovském můstku už v pátek – víc prozradil šéf organizačního týmu. Zacílili jsme i na výsledky ankety Kanoista roku. Druhá hodina vysílání už patřila pokeru.

Historický úspěch českého pokeru: Staszko má za druhé místo 98 milionů. Staszko skončil ve finále Světové série v pokeru druhý. Staszko bitvu v HU prohrál, novým šampionem je Pius Heinz. Takové titulky vládly českým serverům 9. listopadu, když se o největší úspěch českého pokeru postaral v Las Vegas Martin Stazko. Ve Sports Taku se dnes dozvíte o pozadí turnaje a také ho hned budeme srovnávat. Právě teď se v Praze hraje turnaj série World Poker Tour. A nepřijdete ani o další úhel pohledu – mluvit budeme o novele loterijního zákona, podle které je poker hazard. Ve studiu jsme přivítali předsedu České asociace pokeru Milana Slámu a redaktora specializovaného serveru pokerman.cz Jaroslava Vajgla.

Boxer Vladimir Kličko zrušil zápas o titul tří organizací – v pátek podstoupil operaci ledviny. A co se stalo dál?

Úvodní tři biatlonové SP ve švédském Östersundu – a hned dvakrát stupně vítězů pro české reprezentanty. Nejdřív druhé místo ve vytrvalostním závodě Michala Šlesingra a pak třetí místo ve stíhačce Jaroslava Soukupa. Po telefonu jsme mluvili s šéftrenérem českých biatlonistů Ondřejem Rybářem.

Skokan na lyžích Roman Koudelka byl v závodě Světového poháru v Lillehammeru čtvrtý. Hned za ním skončil na pátém místě Lukáš Hlava. Takového úspěchu čeští skokané dosáhli naposledy v roce 1993. Trenér skokanů David Jiroutek si toho cení, ale přece jenom vidí na výsledku jednu vadu. Jakou?

„Nemám strach z ničeho – jenom bych se bál řídit auto.“ Slova kubánského boxera Felixe Savona, trojnásobného olympijského vítěze a šestinásobného mistra světa. Právě on byl naší Osobností týdne.

Netradiční pohled na plavání, ženské skoky na lyžích i rugby – Komentář magazínu Sports Take připravil Daniel Stach.

Skákat se v Harrachově bude! Jasné slovo Rostislava Jozífka, šéfa organizačního týmu světového poháru ve skocích na lyžích v Harrachově, který přidal další aktuální informace přímo do živého vysílání.

Titul nejlepšího Kanoisty roku 2011 získal devítinásobný mistr světa ve sjezdu na divoké vodě Kamil Mrůzek. Ten letos překvapivě vybojoval bronz na Mistrovství Evropy seniorů a finále na světovém šampionátu. Svého vítězství si cenil i proto, že předčil nejlepší slalomáře.

Český závodník Jan Kopecký porazil Sebastiana Ogiera při závodě šampionů. Oba jeli s vozy Škoda Fabia S2000 a český Honza doslova vyškolil letošního druhého světového vicemistra v rally. Více podrobností dodal náš kolega Honza Dvořák.

autor: Sports Take Team
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.