Sports Take ve společnosti nejlepší světové skibobistky

5. březen 2012

Česká lyžařka Šárka Záhrobská nebo německá biatlonistka Magdalena Neunerová – ale nejen o nich v první hodině magazínu Sports Take. Druhá část vysílání už patřila jízdě na skibobu.

Na první pohled je jako kdekdo z nás – má ráda sport, po maturitě nastoupila na univerzitu v Pardubicích, kterou úspěšně vystudovala a nyní se věnuje účetnictví a daním v jedné z libereckých firem. A proč jsme ji tedy pozvali do Sports Takeu? Z jednoho prostého, ale zcela zásadního důvodu – na rozdíl do nás „obyčejných“ sportovců má totiž ve svojí sbírce 22 zlatých medailí z mistrovství světa. Pozvání do studia přijala nejlepší světová skibobistka Alena Housová.

Sportovní události uplynulého týdne z české i světové scény. Rychlý přehled právě začíná.

„Mlčeti zlato,“ asi si řekla lyžařka Šárka Záhrobská a přestala dávat rozhovory. Mluví za ni jenom výsledky ve slalomových závodech – a letošní sezónu to nestojí za moc. Jan Kaliba z Radiožurnálu přesto zkusil svoje štěstí a vydal se do dějiště SP v německém Ofterschwangu zeptat na aktuální situaci přímo Šárky Záhrobské.

Miliony fanoušků u televizních obrazovek, desítky tisíc přímo na stadionu – proč? Důvodem je fenomenální biatlonistka Magdalena Neunerová, kterou německá veřejnost sleduje na každém kroku. A dvojnásob to platí při domácím Mistrovství světa v Ruhpoldingu.

Kde hledat viníka špatných sportovních výkonů? Komentář magazínu Sports Take připravil Miroslav Lenc.

Fotbalový svět mu mohl ležet u nohou – místo toho už několik let hledá herní formu a poslední měsíce i smysl života. Fotbalista Milan Pacanda.

Testy, tréninky a zkušební jízdy. To teď vládne motoristickému sportu. Respektive to absolvují ti závodníci, kterým ještě nová sezóna nezačala. Jsou to například jezdci Formule 1, silničních motocyklů MotoGP a také náš motoristický fajnšmekr Honza Dvořák, který pilně trénuje na novou sezónu motocyklových offroad závodů Cross Country.

autor: Sports Take Team
Spustit audio