Staré zámky chtějí rande a tajemná voda pod Brnem. To je svět podle Mikrovlnek

23. srpen 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky otvírají ty největší bomby ze zpravodajského minového pole.

Zuzanu s Ivanou zaujala zejména zpráva týkající se jejich oblíbené randící aplikace Tinder. Tam vznikly v polovině srpna profily dvanácti chátrajících ukrajinských hradů a zámků. Dočteme se tak například: „Jsem sám už víc než sto let. Toužím se s někým seznámit a vyprávět mu svůj příběh, pozvat přátele na večírek, či dokonce uspořádat festival. Nebo jen tak sedět vedle tebe a sledovat západ slunce.“ Uživatelé si s nimi mohou na Tinderu dokonce psát. To by vyhovovalo Zuzaně, protože jí to přijde jako lepší varianta než flirtovat s chátrajícími muži. Ivana má kluka, tak se jen směje a doufá, že Zuzana zboří Tinder.

Dále stárnoucí ženy zaujala informace o tajemném kaňonu pod Brnem, kde je obrovské množství vody neznámého původu. Je to jen o málo důležitější zpráva než ta, že NASA hlásí průlom ve vesmírné misi, která by mohla odhalit zásobárnu vody na měsíci Jupiteru. Highlightem uplynulého týdne je ovšem zpráva, že Ivana Trumpová, bývalá žena současného amerického prezidenta, je podesáté babičkou. Odmítá, aby jí děti říkaly babičko, a vyžaduje oslovení glam-ma (půvabná maminka) nebo Ivana-ma. A tak to máme rádi.

Je mezi těmito inspirujícími zprávami nějaká tajnosnubná souvislost? Těžko, ale to Mikrovlnkám nevadí.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.