Stárnutí je jako škaredá kuchyně. Na obojí se dá zvyknout

14. červenec 2021

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, přivítaly promotéra, sociálního vědce a milovníka parties Miru Valeše. Ten moderátorkám barvitě vylíčil, jaký je život po čtyřicítce.

Moderátorky, které jsou jen o několik let mladší než zpovídaný Mira, se vyptávaly, jak poznal první projevy stárnutí. Začalo to tím, že si dal v pátek místo piveček čaj? Ne tak úplně – Mira začal být více v klidu, volá příbuzným, protože si je vědom konečnosti lidského života, a taky plánuje lehké napnutí kůže. Estetické úpravy pleti moderátorky schválily, zřejmě je to taky nemine. Ivana tvrdila, že proti stárnutí bojuje, a Zuzana zas přesvědčovala sebe samu o tom, že chátrání se má přijmout jako nevyžádaná zásilka. 

Řeč přišla i na pandemické období, během kterého byl Mira tak nevytancovaný, že měl téměř záchvat tance na návštěvě u přátel. Zuzana mu pochválila, že je dobré se touto pohybovou činností myšlenkově vyprázdnit.

Ivana se taky rozpovídala o tom, že jí v dětství všichni učitelé přišli staří jak Metuzalém. Zuzana zase popsala, jak s vrstevnicemi tančily na svatbě na Spice Girls, Mira prohlásil, že z této slavné britské skupiny je nejlepší Ginger Spice, a mohlo se jít pomalu stárnout domů.

Pusťte si do duše a uší Buchty a přijdete na to, že stárnutí se může projevovat nejen šednutím vlasů, ale třeba i šednutím života.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.