Startér 10 a plný zásobník talentů

27. březen 2014

Nový rok začínáme ne se dvěmi, ale hned s pěti novými soutěžními skladbami. A spousta z nich vás určitě nadchne tak jako nás.

Výborná elektronická producentka MGDLN (neboli Magdalena) vydala před koncem roku EP Crystalize a my se k němu dostali už v Silvestrovském speciálu. Track Nu Ann považujeme za perfektní kus a těšíme se, že dostane hodně hlasů, vidět Magdalenu ve Studiu 1 Českého rozhlasu na Radio Wave Live Sessions by nám rozhodně nevadilo! Dojala nás ale i kytarovka dvou čtyřicátníků z Mělníku, Dead Letters. Radostná garážovka I’m Alive, to na tyhle chlapy přesně sedí, žádné fňukání, prostě moc nepřemýšlet a trochu se vyblbnout.

Dead Letters nám rozhodně v soutěži chyběli a doufáme, že se udrží. Jednoduše na to jdou taky v úplně nové kapele The Finally, která o sobě na Facebooku dala vědět teprve 23. prosince minulého roku. Slowcorová záležitost ze Šumperka zní upřímně, procítěně a mohla by vás vtáhnout. Subtilnější zvuk a výlety po duševních krajinách nabízí naděje domácí ambientní scény, Tachycardia Theater a atmosféru ve své skladbě skvěle vystavili i i brněnští Sajtban.

Z minulého kola zůstávají výborní Sky to Speak, JAF 34 a co se týče hlasů, velmi úspěšní The Shookies nebo 4dogs.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.