Startér 14 je emo

27. březen 2014

So tired of music, zpívá posmutnělý tlouštík z Brna Fat Old Donald. To se nám, moderátorům Startéru, stát nemůže a nesmí. Pořád nás baví songy, které posíláte na náš SoundCloud i do e-mailové schránky. Je ale s podivem, jak často jsou skladby v příloze pomalé a posmutnělé. Když se k nám jednou za čas dostane dynamičtější, živější song, chňapnem po něm jak hladoví psi. Takhle jsme se vrhli na skladbu nováčka Fat Old Donalda nazvanou Portske, kde nám nabíhaly sliny z polyrytmů i lehce zboostované elektrické kytary. Teď záleží, jak se novinka bude líbit posluchačům a jestli pro ně tlouštík Donald nebude moc emo.

Druhá novinka je hravá věc od A. J., kluka, který začínal na skatepunku á la Blink-182 a nakonec výrazně otočil, zjemnil a fošnu vyměnil za kontemplování u akustické kytary s trochou pazvuků. A. J. umí krom jiného výborně stavět atmosféru. Jeho track Chladná nás docela zahřál u srdíčka.

Taky nám dělá radost, že se chytly obě novinky z minulého kola, tajemný básník Profesor Neutrino se svým transatlantickým EPčkem, částečně natočeným po telefonu, i kolega Martina Evžena Kyšperského a podobná tvůrčí osobnost – Ondřej Kyas alias Kygiss. Tak ať se daří i aktuálním novinkám! A pokud chcete, aby příští díl byl v rychlejším tempu, abychom ve studiu shodili dřeváky a pořádně s Jakubem zakřepčili, nezapomeňte poslat svůj flák na starter@rozhlas.cz.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka