Startér 2 ovládl brněnský indie monopol

27. březen 2014

První kolo hitparády Startér ovládly hlavně kapely z Brna, Luis Buňuel a Ghost of You. Temná atmosféra vystavěná synťákovými basy, precizním beatem a taky českým textem, u kterého se rozhodně není za co stydět – i za to všechno jste nejspíš ocenili skupinu Luis Buňuel a píseň Kráska dne. Něžné duše Ghost of You kolegům z Brna dýchají na záda a do nového kola postupují z druhé příčky, na tu první jim chybí jen . Poslední obodovanou příčku, tu třetí, má projekt s trochu experimentálnějším, elektronickým zvukem – pražští The Superpower a melancholická píseň Phone Call.

Bez bodů jsou zatím (!) indiepopaři The Firearms, kteří by ale mohli svou vycizelovanou angličtinou a kytarovými riffy trochu jako od Foals situaci ještě hodně zvrátit. A velké šance mají i Whispering of Soul, pražský producent Aid Kid nebo příjemně neurotičtí The Brain Waves.
To Zeus BX už nás bohužel svým inovativním beatboxem nepotěší, vypadává taky Honey T & Seabastard. Místo dvou posledních tracků nasazujeme zadumaného, ale odvážného folkaře Little Husky se skladbou Save Me From My Mutiny – tak schválně, jak velkou vzpouru ve Startéru uspořádá. Ze všech e-mailů s tracky nás nejvíc překvapil poloanonymní projekt 2221 - Melanie C. Inspirace Spice Girls je přitom to poslední, co v téhle noisové bombě uslyšíte.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka