Startér a galaktická romance se Space Love

21. březen 2016

Ikarie, Aštar Šeran, vesmírná láska – jenom pár klíčových slov nejnovějšího Startéru. V něm jsme hostili audiovizuální mimozemšťany Space Love.

Projekt Vojty (Voodoo) a Andrey (Akka 47) vznikl zhruba před rokem: „Před časem vyšel rozhovor s Akkou. Zrovna jsem hledal někoho, kdo by mi dělal vizuály, a viděl jsem, jak moc je Andrea pěkná. Takže jsem jí napsal, a dřív než mi udělala vizuály, sbalil jsem ji,“ přiznává Vojta začátky projektu, který jste mohli slyšet v soutěžní části Startéru.

Galaktické beaty a synthy patří mezi to tajemnější a temnější na české elektronické scéně, přesvědčit se o tom můžete na bandcampu Space Love (ashtarsheran.bandcamp.com), kde si můžete poslechnout celou debutovou desku Ashtar Sheran. Jak se Vojtovi s Andreou album dávalo dohromady? „Měli jsme jeden počítač a střídali jsme se. Měli jsme napsaný rozpis. Byli jsme fakt produktivní. Když víš, že můžeš od pěti do desíti a druhý od desíti do pěti, nehraješ počítačové hry, makáš,“ vysvětluje Andrea a nám je líto, že jsme nemohli Space Love pozvat do pořadu o tom, jak správně vést vztah.

Poslechněte si Startér se Space Love, uslyšíte i premiéru exkluzivního remixu Space Love pro Schwarzprior a dozvíte se i něco o VJingu. A taky budete vědět, kdy začne soutěžní Startér a kdo zvítězil v naší anketě o koncert v Converse zkušebně.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.