Startér chystá party na United Islands. Se Zagami Jericho, MIMO nebo Silver Springs

7. červen 2017

Radio Wave a pořad Startér se chystají na festival United Islands of Prague. V sobotu 24. června obsadíme karlínské letní kino Regina spolu se zpěvačkou Zagami Jericho, kytarovkami Eugene Morrow a Silver Springs, šarmantním britpopovým triem Flash Boy, folkovými MIMO a producentem Francoisem Svalisem. Všichni jmenovaní interpreti získali od poroty Startéru Divokou kartu, letošními posledními oceněnými byli songwriteři MIMO.

Za několik týdnů ve Startéru stačili MIMO ohromit většinu našich hostů i porotců. Není divu, že to nakonec dotáhli až na Divokou kartu, která jim zajistila hraní na festivalu United Islands of Prague. V posledním vysílání Startéru jsme rekapitulovali všechny Divoké karty. Krom Zagami Jericho, která to na podzim dotáhla až na nominaci na Objev roku cen Vinyla, zazněli ve vysílání také Silver Springs, psychrocková Introspekce nebo producent Kyófú. Mladý multitalent z Olomouce vydal před nedávnem dvě desky v rozmezí několika dnů. Ukázal na nich, že dokáže přeskakovat mezi žánry s naprostou lehkostí, že se cítí přirozeně v neoclassicalu i v klubové elektronice a popu. Momentálně ale nehraje živě, proto si ho místo festivalů vezmeme do studia Radia Wave.

V příštích týdnech jde Startér do finále. 12. června vybíráme ze dvaceti nejúspěšnějších soutěžních songů (tedy těch s nejvíce hlasy) tři finalisty. Jejich osud pak předáváme zpět do rukou posluchačů. Hlasování o vítěze, který obdrží 50 000 korun na natočení desky, je otevřeno až do 19. června. V posledním soutěžním vysílání Startéru zároveň vyhlásíme, kdo z nositelů Divoké karty zahraje na festivalech Pohoda a Beseda u Bigbítu. Festivalovou sezónu pak zahájíme na United Islands of Prague! Uvidíme se 24. června na Radio Wave Stage v letním kině Regina.

Poslechněte si poslední Startér a pozvěte kámoše na United Islands!

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.