Startér dal Divokou kartu Introspekci. Za originalitu i odkazování k ošuntělému retru

6. prosinec 2016

V prvním prosincovém vydání talentové platformy Startér jsme opět rozhodovali o tom, kdo dostane Divokou kartu, doporučující dopis festivalovým dramaturgům z Pohody, Besedy u Bigbítu nebo United Islands of Prague. Tentokrát bylo rozhodování hodně těžké.

„Divokou kartu bych chtěl dát Asfodel, protože si mě to něčím podmanilo. Je z toho cítit poetika staročeských písní, něco takového z toho na mě dýchá,“ chválí projekt Venduly Hlaváčkové porotce za festival Pohoda, Matwe Kaščák. Asfodel nás ve Startéru všechny pozitivně překvapil. Pamatujeme si Vendulu ještě z předchozího, instrumentálního projektu V.N.D. Nečekali jsme, že se tak rychle vyvine v šikovnou zpěvačku a songwriterku.

Přesto jsme nakonec Divokou kartu dali kapele Introspekce. „Jedním z hlavních faktorů při výběru bylo to, že Introspekce vystupuje živě, má už nějaký stage design, nějak vypadají, mají svůj názor,“ vysvětluje rozhodnutí poroty Ondra Mikula. Introspekce byla jedna z prvních kapel, která se letos ve Startéru objevila. Nadchla nás znepokojivými texty, tiše převypravovanými hlasem zpěvačky Veroniky, estetikou ze starých detektivek a riffy, které by nadchly i vašeho taťku. Introspekce bude bavit třeba fanoušky českého dekadentního popu PZH. My se těšíme, že Introspekci uvidíme třeba na Pohodě nebo na United Islands. Na pódiu očekáváme bezhlavé figuríny i televize vysílající podivné signály!

03717295.jpeg

Poslechněte si poslední Startér s porotou, zjistěte víc o tom, co si o domácích talentech myslí Pavel Uretšlégr za ceny Vinyla a festival Beseda u Bigbítu, novinářka Josefína Pleslová, dramaturg Matwe Kaščák za Pohodu, Marie Bláhovcová z kapel Kieslowski nebo Zvíře jménem podzim a producent Aid Kid.

Poslechněte si celý pořad!

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.