Startér dal divokou kartu mladíčkům February

23. březen 2016

Hlasy diváků střílí nad stovky, takže boj o padesát tisíc na nahrání desky působí v našich systémových tabulkách jako bitva tří armád. Jenže i bez hlasů mají hudebníci ve Startéru šanci vyskočit na pódia. Naši porotci, Kittchen a Marie Bláhovcová z Kieslowski, se sešli ve studiu, aby rozdali další Divokou kartu.

Dostali ji tentokrát February, mladíčci z Ostravy, kteří slaví teprve měsíc oficiální existence a na svůj věk znějí překvapivě dospěle. Nad zasněným trackem Hide Me Under Autumn Leaves se rozplýváme už pár týdnů, tentokrát jsme se tedy nad Divokou kartou vůbec nehádali. February připisujeme na seznam kapel, které budeme nabízet spřáteleným festivalům jako je Pohoda, United Islands of Prague nebo Beseda u Bigbítu.

Novinky v hitparádě obstaraly projekty Purplefox Town a I Love This Sofa. První z nich je pražská čtyřka, která má nejspíš hodně ráda kapely svých taťků, ale nezapřou v sobě ani Tame Impala. Everblue Forest je epická hymna plná overdrivu, harmonických změn a vzletných dvojhlasů připomínajících Johna Lennona. Boží. Jen by to mohlo být kratší. Třeba o dvě minuty! I plzeňák Ondřej Tregler, vystupující pod pseudonymem I Love This Sofa, má rád dlouhou stopáž, kterou prodlužuje pomalým tempem. Zdánlivě nehybný track roztancoval Kittchenovu fantazii. Překvapivě atmosférická záležitost.

Co se líbí vám? Pošlete hlasy nebo vlastní tracky!

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.