Startér hodnotila Zagami Jericho. Jak si vedli Her English Blood a ambientní If I Still Feel?

28. březen 2017

Ještě nedokončila gymnázium, ale hudební maturitu už má skoro v kapse. Zpěvačka Zagami Jericho loni na podzim vydala desku City Is My Church, se kterou zaujala nejen porotu Startéru, ale i arbitry hudebních cen Vinyla, u nichž si vysloužila nominaci v kategorii Objev roku. Co říká nositelka Divoké karty Startéru na naše další objevené talenty?

Her English Blood je mladičká pražská kapela, která jako by zažila devadesátky. Má za sebou spoustu koncertů a chystá se pokřtít svou debutovou desku Only Breathing. Motorem kapely, která si inspiraci bere třeba z Pixies, je charismatická zpěvačka Zoe Hayter a nutno podotknout, že nastartováno má dobře. Zpěvačka a producentka Zagami se sice s Her English Blood celkem pochopitelně míjí, ale přiznává jim energii, která ji láká hlavně na živé koncerty. Těch mají Her English Blood naslibováno dost. Podívejte se na jejich facebook.

If I Still Feel je umělecký pseudonym Matěje Chalupy, kterému k hudbě stačí dvě ruce. Minimalistické aranže, kytary nebo piano a nic navíc. Stačí to na originální track? Podle nás ano, baví nás, jak křehce pracuje s budováním atmosféry a gradace.

Poslechněte si poslední Startér se zpěvačkou Zagami Jericho a zahlasujte pro vlastního favorita nebo pošlete vlastní track na starter@rozhlas.cz.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.