Startér je ve finále. Zvítězí banger od Miss Petty, magická Josefina Dusk nebo retro Méta Monde?

20. duben 2021

Je to tu. Za týden známe vítěze aktuálního ročníku hitparády neobjevených českých hudebníků. Šanci jsme dali osobité songwriterce Josefině Dusk, božskému bangeru Plastics od Miss Petty a synthpopové klasice od dua Méta Monde.

Josefinu Dusk jsme chválili od samého začátku. Dokázala do Startéru přinést všechno, co po nových interpretech chceme (lépe řečeno, o čem si sníme). Osobitý zvuk, skvěle napsaný song a obecně pocit, že tahle věc „musela vzniknout“. Navíc se v tomhle případě povedl malý zázrak – kvalita songu se potkává s oblíbeností u posluchačů. Takové vzácné shody si musíme vážit. Bylo jasné, že Josefinu ve finále potřebujeme!

Stejně jasná byla i volba Miss Petty a jejího hejtu – na co vlastně? Konkurenci ve světě drag queens? Špatné danění oblečení? Něco úplně jiného? To je fuk, každopádně je to nejpovedenější hejt a zároveň jeden z nejodvážnějších songů, který jsme letos ve Startéru měli. Vzpomínáme, jak jsme prvních pár poslechů byli trochu na rozpacích. Velmi rychle jsme ale pochopili, že Miss Petty by dokázala školit české rappery v hejtu i v sebevědomí.

K vršovickému duu Méta Monde jsme byli docela kritičtí. Vyčítali jsme mu přebarvený, chemický zvuk jak ze zmrzlinového stánku v Bibione. A pak, po bezmála půlroce, nám to došlo: Bibione je super! Méta Monde složili bezprecedentní retrowave hitovku, ve které není ani vteřina na to, abyste si to s nimi rozmysleli. Nekompromisní cukříček – to je song Dying od Méta Monde.

Hlasovat o vítězi Startéru můžete do pondělí 26. 4. 20:30.

Kterým skladbám těsně uteklo finále a proč? Koho jsme oplakali? A u koho se chytli? Poslechněte si záznam z finálového kola Startéru a hlasujte pro svého favorita. Nezapomeňte taky, že hlasování tentokrát běží až do příštího pondělí a vítěze budeme znát v půl deváté večer.

autor: Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.