Startér je zpět! S dětsky okouzlujícím dream popem, pravověrným post punkem i epigonem Floexe

15. říjen 2019

Hitparáda neobjevených se opět rozjíždí. Od 14. října až do 11. května budeme spolu s vámi pátrat po nových hudebních talentech na české scéně. V pondělí jsme do světa vypustili prvních sedm tracků. Co na ně říká nová porota? A hlavně, co na ně řeknete vy?!

Celé léto jsme po očku sledovali, jak se naše e-mailová schránka plní novými tracky. Konečně přišel čas, abychom roztřídili zrno od plev a pustili prvních sedm pecek. Ještě předtím ale několik věcí: Do světa jsme slavnostně vypustili vítězný singl The Valentines – Did My Back Hurt Your Knife?. Chcete se inspirovat pro vlastní vítězné kolečko? Pusťte si klip!

Také bylo potřeba představit zbrusu novou porotu. V té zasedla producentka a songwriterka Never Sol (Sára Vondrášková), písničkář Dominik Zezula, kterého můžete znát z kapel post-hudba nebo Děti mezi reprákama, a také moderátorka a zpěvačka Emma Smetana. Ta sice včera ve studiu chyběla, ale už brzo může pochválit třeba zrovna váš track! 

Song, který na nás včera zapůsobil nejvíc? Dreampopová ukolébavka Save Me od mosteckého tria Favorite Obsession. Z fotek to vypadá, že zpěvačce Karolíně a basačce Terce nebylo ještě ani patnáct let, z jejich něžného songu by se každopádně kámen ustrnul. A slyšíme tam referenci na Enyu? To nemůže být náhoda! Favorite Obsession opravdu působí, jako by do Startéru přicestovali z říše snů.

Bavil nás i muž vystupující pod pseudonymem Mejdlo, pravověrný postpunker z Pardubic, kterému by mohli závidět Mayeni i Pains of Being Pure at Heart. Tohle není žádná póza, žádný wanna be. Tohle je totálně autentická záležitost s rockovým křaplákem na vokále. Rozněžnili jsme se nad instrumentálkou od Michala, který si jinak říká CarodejPes a rád by skládal hudbu k filmům nebo počítačovým hrám. Skladba Tenth by z fleku mohla hrát na konci dobrého filmu – tak teď ještě nějaký najít! 

Poslechněte si první díl nového ročníku hitparády neobjevených! Zahlasujte pro svůj oblíbený track nebo pošlete vlastní pecku na starter@rozhlas.cz

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.